Πολιτική

Άδωνις: Ελαφρύ αριστερό τσιτάτο το «όπου ευημερούν οι αριθμοί δυστυχούν οι άνθρωποι»

Άδωνις: Ελαφρύ αριστερό τσιτάτο το «όπου ευημερούν οι αριθμοί δυστυχούν οι άνθρωποι»

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΟΥΛΗ. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩTΗΣΕΩΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Δεν θέλουμε να καταντήσουμε σαν τη Σοβιετική Ένωση

«Ένα γνωστό τσιτάτο της αριστεράς είναι ότι εκεί που ευημερούν οι αριθμοί δυστυχούν οι άνθρωποι και δεν είναι παρά μια ελαφριά θεώρηση των πραγμάτων», τόνισε, σε κοινοβουλευτική παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ιδιαίτερα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Εμμανουήλ Συντυχάκη, με αντικείμενο το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανέφερε πως  «είναι αδύνατο να ευημερούν οι άνθρωποι αν δεν ευημερούν οι αριθμοί. Στην οικονομία οι αριθμοί απηχούν στις πραγματικές ζωές των πραγματικών ανθρώπων.

«Για παράδειγμα», συνέχισε το συλλογισμό του ο Άδωνις. «όταν η ανεργία πέφτει στο 9,6% από 18%, δεν είναι απλά ένας αριθμός, είναι 420.000 άνθρωποι που δεν είχαν δουλειά και βρήκαν. Στην προκειμένη περίπτωση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης, η κυβέρνηση διαπιστώνει έγκαιρα τις ανάγκες και προσπαθεί να τις θεραπεύσει».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, «ειδικά το ΚΚΕ δεν πρέπει να αδιαφορεί για την οικονομική ευρωστία του κράτους, γιατί οι του ΚΚΕ βίωσαν το 1990 το πώς η αυτοκρατορία της Σοβιετικής Ενώσεως κατέρρευσε σαν τραπουλόχαρτο. Και κατέρρευσε γιατί το κράτος χρεοκόπησε, δεν είχε φράγκο. Κι όταν η ΕΣΣΔ με τον πανίσχυρο στρατό, πυρηνικά και τη μεγαλύτερη γεωγραφική έκταση έμεινε χωρίς λεφτά, χαιρέτισε το μάταιο τούτο κόσμο».

«Επομένως, δεχόμαστε απολύτως ότι οι άνθρωποι έχουν ανάγκες, ότι τα κέντρα κοινωνικής πρόνοιας πρέπει να υποστηριχθούν και ότι όλα αυτά είναι απολύτως δέοντα, αλλά δεν θέλουμε να καταντήσουμε σαν την Σοβιετική Ένωση, η οποία κατέρρευσε», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments