EDITOR'S PICK

Μοναδικά εκθέματα σε έκθεση στο μουσείο της Ακρόπολης – «Νέος ορισμός, νέες προοπτικές»

Μοναδικά εκθέματα σε έκθεση στο μουσείο της Ακρόπολης – «Νέος ορισμός, νέες προοπτικές»

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ (ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ/EUROKINISSI)

Tο Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυσή του, διοργανώνει Ευρωπαϊκό Συνέδριο στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Το συνέδριο θα έχει θέμα «Η Ευρώπη των Μουσείων. Νέος ορισμός-νέες προοπτικές: Ταυτότητα, αξιοπιστία, βιωσιμότητα» στις 12 και 13 Δεκεμβρίου 2023 και θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης «Δημήτριος Παντερμαλής».

View this post on Instagram

A post shared by Acropolis Museum (@theacropolismuseum)

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και οργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση ICOM-Europe και τα Εθνικά Τμήματα του ICOM Γαλλίας και Κύπρου, καθώς και με την υποστήριξη των Εθνικών Τμημάτων Γερμανίας, Ιταλίας, Βελγίου, Ρουμανίας, Γεωργίας, Μολδαβίας, Ουκρανίας και της Διεθνούς Επιτροπής για την Εκπαίδευση και Πολιτιστική Δράση στα Μουσεία (ICOM/CECA).

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, το θέμα

του συνεδρίου ανταποκρίνεται στις βασικές αρχές που έχει καθορίσει το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων στο Σχέδιο Στρατηγικής που εκπονήθηκε για την εξαετία 2023-2028. Μέσα από τις τρεις συνεδρίες με θέμα «ταυτότητα, αξιοπιστία, βιωσιμότητα», έχει ως στόχο να διερευνήσει τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα μουσεία μετά την πανδημία, αλλά και τις νέες προοπτικές που ανοίγονται, οι οποίες και θα διαμορφώσουν τη φυσιογνωμία τους στο άμεσο μέλλον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments