Διεθνή

ΗΠΑ: Η Ρωσία έχει 315.000 νεκρούς και τραυματίες στρατιώτες στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Η Ρωσία έχει 315.000 νεκρούς και τραυματίες στρατιώτες στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου,Η ίδια πηγή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο στρατός της Ουκρανίας οδήγησε τον εκσυγχρονισμό της ρωσικής στρατιωτικής μηχανής τουλάχιστον 18 χρόνια πίσω.

Η ίδια πηγή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο στρατός της Ουκρανίας οδήγησε τον εκσυγχρονισμό της ρωσικής στρατιωτικής μηχανής τουλάχιστον 18 χρόνια πίσω.

Η Ρωσία έχει συνολικά 315.000 νεκρούς και τραυματίες στρατιώτες, ποσοστό που αγγίζει το 80% του στρατιωτικού προσωπικού που έχει αναπτυχθεί στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται πηγές των μυστικών πληροφοριών των ΗΠΑ.

Η ίδια πηγή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο στρατός της Ουκρανίας οδήγησε τον εκσυγχρονισμό της ρωσικής στρατιωτικής μηχανής τουλάχιστον 18 χρόνια πίσω.

«Από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης τον Οκτώβριο, εκτιμούμε ότι ο ρωσικός στρατός έχει υποστεί περισσότερες από 13.000 απώλειες κατά μήκος του άξονα Avdiivka – Novo Pavlovka και πάνω από 220 καταστροφές οχημάτων μάχης – το ισοδύναμο έξι ταγμάτων μόνο σε εξοπλισμό», δήλωσε στο CNN η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Ανδριάνα Γουότσον, προσθέτοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «εξακολουθεί να στοχεύει στην κατάκτηση» της Ουκρανίας, αλλά η προσπάθειά του για επίθεση δεν έχει οδηγήσει σε «κανένα στρατηγικό κέρδος».

Οι αναφορές αυτές γίνονται την ώρα που ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και Αμερικανούς βουλευτές για να πιέσει για περισσότερη αμερικανική βοήθεια προς το Κίεβο.

Περισσότερες πρόσφατα αποχαρακτηρισμένες πληροφορίες δείχνουν ότι «η Ρωσία φαίνεται να πιστεύει ότι ένα στρατιωτικό αδιέξοδο κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα αποστραγγίσει τη δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία και τελικά θα δώσει στη Ρωσία το πλεονέκτημα παρά τις ρωσικές απώλειες και τις συνεχείς ελλείψεις σε εκπαιδευμένο προσωπικό, πυρομαχικά και εξοπλισμό», δήλωσε ο Γουότσον, στο αμερικανικό δίκτυο.

Και συμπλήρωσε πως «ο Πούτιν παρακολουθεί σαφώς τι συμβαίνει στο Κογκρέσο – και πρέπει το Κογκρέσο να δράσει αυτόν τον μήνα για να υποστηρίξει την Ουκρανία την ώρα που την έχει ανάγκη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments