Πολιτική

Φάκελο με 200 ονόματα χούλιγκαν κατέθεσαν Οικονόμου-Βρούτσης [vid]

Φάκελο με 200 ονόματα χούλιγκαν κατέθεσαν Οικονόμου-Βρούτσης [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [365768] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στη συνάντησή τους με την εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Γεωργία Αδειλίνη, θα ζητήσουν την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για την οπαδική βία

Στοιχεία για περίπου 200 πρόσωπα που δραστηριοποιούνται «σε όλες τις ομάδες και όλη τη χώρα», θεωρούνται «υψηλού κινδύνου» και φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις οπαδικής βίας και όχι μόνο προσκόμισαν στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

«Οι υποθέσεις αφορούν όλα τα χρώματα και όλη την Επικράτεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου, ο οποίος επιφυλάχθηκε να επανέλθει στον Άρειο Πάγο με νέα στοιχεία.

Ο φάκελος, που παραδόθηκε στην ανώτατη εισαγγελική λειτουργό, περιλαμβάνει πολλά περιστατικά οπαδικής βίας τον τελευταίο χρόνο αλλά και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες, που φαίνεται να έχουν ως κοινό παρονομαστή συγκεκριμένα πρόσωπα. Είναι ενδεικτικό, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι καταγράφονται πρόσωπα που δρουν σε πολλές υποθέσεις σε βάθος χρόνου, «που φθάνουν ακόμη ως την εποχή της δολοφονίας του Φιλόπουλου».

Η επιλογή των προσώπων που καταγράφονται στον μακρύ κατάλογο έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, από στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι αστυνομικές αρχές σχετικά με υποθέσεις οπαδικής βίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στοιχεία που προσκομίστηκαν αφορούν και σε εγκληματικές δραστηριότητες των εμπλεκομένων προσώπων με το κοινό ποινικό έγκλημα, όπως εκβιασμοί, ναρκωτικά, προστασία.

Επιπλέον, στον επίμαχο φάκελο που πλέον έχει στα χέρια της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου συμπεριλαμβάνονται καταγγελίες για ξυλοδαρμούς διαιτητών και δημοσιογράφων, που έχουν καταγγελθεί κατά καιρούς από τον ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου).

Οι δυο υπουργοί εκπροσώπησαν την κυβέρνηση ενώπιον της δικαιοσύνης, ζητώντας την αναβάθμιση της έρευνας. Μάλιστα, ο κ. Βρούτσης έκανε λόγο για μια επίσκεψη «υψηλού συμβολισμού».

«Ο συμβολισμός είναι μεγάλος, γιατί είμαστε αποφασισμένοι να αποδείξουμε την αποφασιστικότητα να χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα, για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στους αθλητικους χώρους και την ασφάλεια των αξιών του αθλητισμού.

Τα στοιχεία που καταθέσαμε έχουν να κάνουν με πραγματικά περιστατικά, που δείχνουν ότι η οπαδική βία ξεπερνάει τα όρια του αθλητισμού και συνδέεται διαχρονικά με πρόσωπα που παραπέμπουν σε εγκληματική οργάνωση» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βρούτσης.

Τι έγινε νωρίτερα

Με δυο φακέλους ανά χείρας έφτασαν στις 12:00, στον Άρειο Πάγο, οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτση. Στη συνάντησή τους με την εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Γεωργία Αδειλίνη, θα ζητήσουν εκ μέρους της κυβέρνησης την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς, με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο.

Οι δύο υπουργοί θα προσκομίσουν όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών για την αξιολόγηση στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας και θα διαμηνύσουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι η ελληνική πολιτεία δεν πρόκειται να επιδείξει καμία ανοχή στα φαινόμενα αυτά.

Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία αυτή των δύο υπουργών έρχεται με αφορμή τον τραυματισμό του 31χρονο αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα που πέταξε 18χρονος, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων με χούλιγκανς έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, όπου διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments