SPOTLIGHTS

Φράχτης Έβρου: Η Ελλάδα συνεχίζει να θωρακίζει τα σύνορα της και ήδη έχει τοποθετηθεί μέρος της επέκτασης

Φράχτης Έβρου: Η Ελλάδα συνεχίζει να θωρακίζει τα σύνορα της και ήδη έχει τοποθετηθεί μέρος της επέκτασης

Πηγή Φωτογραφίας: Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Έβρο.Εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής - επέκτασης του φράχτη και συνοδών έργων, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Π.Ε. Έβρου, Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Ο νέος φράχτης στον Εβρο θα έχει μήκους 35 χιλιομέτρων και θα ξεκινάει από το ύψος του χωριού Ψαθάδες Διδυμοτείχου έως την περιοχή Κορνοφωλιάς Σουφλίου

Τα πρώτα μέτρα του νέου φράχτη (φωτογραφία αρχείου, επάνω) στα ελληνοτουρκικά σύνορα μήκους 35 χιλιομέτρων, κατασκευάστηκαν ήδη στην περιοχή των Ψαθάδων Διδυμοτείχου, στον Εβρο.

Οπως φαίνεται στα δυο βίντεο από την περιοχή, σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από το σημείο που ξεκινάει ο νέος φράχτης, στη στροφή που κάνει ο ποταμός Εβρος, εκτός από τους τεράστιους σιδερένιους πασσάλους ύψους 5 μέτρων από το έδαφος, τοποθετήθηκαν και τα υπόλοιπα κομμάτια του φράχτη.

Παράλληλα με τον φράχτη θα κατασκευαστούν νέα παρατηρητήρια

Παράλληλα, σε μεγαλύτερη απόσταση, περίπου ενός χιλιομέτρου, έχει ήδη γίνει η τοποθέτηση των πασσάλων πάνω στους οποίους τοποθετούνται τα υπόλοιπα κομμάτια του φράχτη, το μεταλλικό κιγκλίδωμα.

Στο δεύτερο βίντεο, κάτω, διακρίνεται και ένα από τα τουρκικά χωριά που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τους Ψαθάδες, από την άλλη πλευρά του ποταμού Εβρου και πολύ κοντά σ’ αυτόν.

Οπως έχει ανακοινωθεί, ο νέος φράχτης θα είναι μήκους 35 χιλιομέτρων, από το ύψος του χωριού Ψαθάδες Διδυμοτείχου έως την περιοχή Κορνοφωλιάς Σουφλίου.

Ειδική λαμαρίνα

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η ανέγερση μεταλλικού κιγκλιδώματος ύψους πέντε μέτρων στο οποίο θα τοποθετηθεί ειδική λαμαρίνα γι’ αποτροπή αναρρίχησης και κονσερτίνα.

Παράλληλα, θα κατασκευαστούν νέα παρατηρητήρια και πιο συγκεκριμένα επτά υπερυψωμένα που θα έχουν αντιβαλλιστική προστασία, θα βελτιωθούν και θα συντηρηθούν τέσσερα φυλάκια και τέσσερα παρατηρητήρια.

Επίσης, γίνονται και εργασίες για διάνοιξη νέων οδών επιτήρησης. Σε σημεία όπου θα κριθεί αδύνατο να κατασκευαστούν μόνιμα εμπόδια προβλέπεται δυνατότητα τοποθέτησης φορητών που δεν θα έχουν βαθιά θεμελίωση αλλά θα βασίζονται σε αντίβαρα.

Πηγή: evros-news.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments