Ελλάδα

Ερρίκος Ντυνάν: «Θεόδωρος Πανταλέων, 60 χρόνια ζωγραφική»

Ερρίκος Ντυνάν: «Θεόδωρος Πανταλέων, 60 χρόνια ζωγραφική»
Μία έκθεση κι ένα λεύκωμα για το έργο και τη διαδρομή του φημισμένου καλλιτέχνη

Με μία νέα έκθεση ζωγραφικής στον χώρο του νοσοκομείου και τη συμβολή στην έκδοση ενός πολυτελούς λευκώματος με το έργο του φημισμένου ζωγράφου Θεόδωρου Πανταλέοντα, το Ερρίκος Ντυνάν επιδιώκει να αναδείξει τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του, αλλά και να προσφέρει σε ασθενείς, επισκέπτες, ιατρούς και το προσωπικό του μια διαφορετική οπτική για τη λειτουργία του, στο κλείσιμο του 2023 και στην αφετηρία της νέας χρονιάς.

Ο σουρεαλισμός που συνοδεύει την περίοδο των Χριστουγέννων, άλλωστε, μπορεί να συνδυαστεί με τον μαγικό κόσμο που αναδύεται μέσα από τους πίνακες του Θεόδωρου Πανταλέοντα, βασικού εκπροσώπου του σουρεαλισμού στον ελληνικό εικαστικό χώρο, σε μια δημιουργική διαδρομή που συμπληρώνει 60 χρόνια.

Τα εγκαίνια της έκθεσης με πρόσφατα έργα του ζωγράφου και η παρουσίαση του λευκώματος θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 13.00, σε ειδική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Ερρίκος Ντυνάν. Το λεύκωμα θα παρουσιάσουν ο Ιστορικός Τέχνης, ομότιμος καθηγητής κ. Μάνος Στεφανίδης, ο οποίος επιμελήθηκε την έκθεση και το λεύκωμα  για το έργο του διακεκριμένου ζωγράφου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ερρίκος Ντυνάν κ. Θέμος Χαραμής, καθώς και ο ζωγράφος κ. Θεόδωρος Πανταλέων. Κείμενα θα διαβάσει η ηθοποιός κα Μίνα Χειμώνα.

Τα έργα του Θεόδωρου Πανταλέοντα θα εκτίθενται στο lobby του νοσοκομείου για τον επόμενο μήνα με ελεύθερη επίσκεψη για το κοινό και τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας.

«Παράλληλα με τις πολυεπίπεδες ιατρικές δραστηριότητές μας, σταθερός στόχος μας είναι να προσφέρουμε σωματική ευεξία και ψυχική ανάταση στους ασθενείς μας, στους θεράποντες ιατρούς και το προσωπικό μας. Δεν υπάρχει πιο ενδεικτικός, πιο κατάλληλος τρόπος για αυτό από την καλλιτεχνική δημιουργία, αλλά και την εμπλοκή του καθενός μας με την αισθητική εμπειρία. Η έκθεση ζωγραφικής και η έκδοση του λευκώματος με το έργο του Θεόδωρου Παντελέοντα συνοδεύεται με τις ευχές μας, αλλά και την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε όσο είναι δυνατόν να συνδυάζουμε τις πολιτιστικές πρωτοβουλίες με το κυρίως θεραπευτικό μας έργο», τονίζει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ερρίκος Ντυνάν, κ. Θέμος Χαραμής.

«Ο Θεόδωρος Πανταλέων είναι ένας “ρεαλιστής του ονείρου”. Ένας ξυλοκόπος που κάθε βράδυ υλοτομεί το δάσος των προσωπικών του ονείρων. Με εκείνο τον ρεαλισμό που αποδομεί την κάθε πραγματικότητα…», επισημαίνει ο Ιστορικός Τέχνης, ομότιμος καθηγητής κ. Μάνος Στεφανίδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments