Πολιτική

Άδωνις: Η πτώση της ανεργίας αποδεικνύει το δυναμισμό της οικονομίας μας

Άδωνις: Η πτώση της ανεργίας αποδεικνύει το δυναμισμό της οικονομίας μας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), «Η ταχύτερη πτώση της ανεργίας κάτω από το 10% αποδεικνύει τον δυναμισμό της οικονομίας μας και την αληθινή ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια», δηλώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Manifesto», προσθέτοντας πως πρόθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η ανεργία να φτάσει στον κοινοτικό μέσο όρο του 6,5%.

Στόχος μας να πέσει η ανεργία στον ευρωπαϊκό μέσο όρο

«Η ταχύτερη πτώση της ανεργίας κάτω από το 10% αποδεικνύει τον δυναμισμό της οικονομίας μας και την αληθινή ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια», δηλώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Manifesto», προσθέτοντας πως πρόθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η ανεργία να φτάσει στον κοινοτικό μέσο όρο του 6,5%.

Πιο ειδικά, ερωτώμενος για το πρόσφατο περιστατικό οπαδικής βίας και τα κυβερνητικά μέτρα που ανακοινώθηκαν, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τονίζει πως «η κυβέρνηση παίρνει μέτρα και έχει πάρει μέτρα. Αλλά κανένας μας δεν έχει την αυταπάτη ότι με κάποια μέτρα μπορεί να λυθεί το θέμα της οπαδικής βίας που υπάρχει σε όλον τον κόσμο και σε ορισμένες περιόδους είναι πολύ έντονο. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα. Πιστεύουμε πως τα μέτρα που πήραμε θα αποδώσουν. Όμως, και οι ιδιοκτήτες των ομάδων πρέπει να καταλάβουν πως έχουν πολλά λεφτά να χάσουν αν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο. Πρέπει να αναλάβουν δράση και οι ίδιες οι ομάδες».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο ζήτημα των εργαζόμενων συνταξιούχων, ο Ά. Γεωργιάδης υπογραμμίζει πως «είπα ότι θα το λύσω όταν έγινα υπουργός Εργασίας. Δεν μπορεί ένας συνταξιούχος να τιμωρείται και να μην μπορεί να εργαστεί ενώ θέλει και μπορεί να προσφέρει. Για αυτό, λοιπόν, στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο βάλαμε διάταξη για τους εργαζομένους συνταξιούχους που θα καταργεί την άδικη φορολογία του 30% και ο συνταξιούχος θα λαμβάνει ολόκληρο τον μισθό του».

Σχετικά με το επίδομα ανεργίας, ο υπουργός Εργασίας επισημαίνει ότι είναι «πολύ άδικο ένας άνεργος να χάνει το επίδομά του επειδή μπορεί να απασχολείται περιστασιακά για λίγες ημέρες τον μήνα. Για να διορθώσουμε αυτήν την αδικία, δίνουμε πλέον τη δυνατότητα απασχόλησης ανέργων με μισθό και με ταυτόχρονη διατήρηση τμήματος του επιδόματος ανεργίας που τους χορηγείται από τη ΔΥΠΑ».

Τέλος, αφού ο Άδωνις ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης, τονίζει αναφορικά  με την πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα πως «Αυτό που έγινε στην Αθήνα –και είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα προόδου– είναι ότι η Τουρκία που επιζητούσε όλα τα τελευταία χρόνια διαρκώς ένταση με την Ελλάδα αποφάσισε ότι θέλει να σταματήσει την ένταση. Αυτό που στην ουσία πέτυχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ότι από εκεί που η Τουρκία διαρκώς προκαλούσε προβλήματα και ακούγαμε διάφορες δηλώσεις του Ερντογάν τύπου «Μητσοτάκης γιοκ» ή «θα έρθουμε βράδυ», τελικά να έρχεται μέρα μεσημέρι, να επαινεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να τον χειροκροτεί όταν του μιλούσε για μουσουλμανική μειονότητα και να δεσμεύεται ότι δεν θα προκαλεί την Ελλάδα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments