Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σε αναζήτηση νέων αριστερών ακροατηρίων

ΣΥΡΙΖΑ: Σε αναζήτηση νέων αριστερών ακροατηρίων

Πηγή Φωτογραφίας: [364158] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η Κουμουνδούρου επαναχαράσσει τη στρατηγική της.

Οι χαμηλές δημοσκοπικές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς κα ανάγκασαν τους δύο χώρους να αναπροσαρμόσουν τη στρατηγική των δεξαμενών τους. Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι να βρούμε έναν τρόπο να αγωνιστούμε για το ίδιο κοινό και να επεκτείνουμε την έκκλησή τους. 

Μείζον πρόβλημα θα ήταν να διαγκωνίζονται για το ίδιο ακροατήριο και μη βρουν τρόπο να διευρύνουν την απεύθυνσή τους.

Και εδώ, στο δεύτερο έγκειται ο νέος βηματισμός τους.

Κατ’ αρχάς στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπάρχουν τρεις διαφοροποιήσεις σε εκφωνήσεις και κινήσεις που δείχνουν και τη νέα πυξίδα (και άρα και το νέο κοινό που θέλει η Κουμουνδούρου).

Ολες υπάγονται στην ίδια αρχή: η ηγεσία να σπάσει παλιά ταμπού.

Το πρώτο είναι η ψήφος της ομογένειας.

Τα προσεχή ταξίδια του ίδιου του Στέφανου Κασσελάκη σε ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Σικάγο, Καλιφόρνια), ενδεχομένως στον Καναδά, στη Νότια Αφρική (Γιοχάνεσμπουργκ, Κέιπ Τάουν) αλλά και στην Αυστραλία αποσκοπούν σε αυτό ακριβώς.

Εδώ πολλοί προσθέτουν την κατ’ αρχάς θετική αποδοχή της επιστολικής ψήφου από μεριάς Κουμουνδούρου αλλά βέβαια με τις ασφαλιστικές δικλίδες που έχουν ζητηθεί.

Το δεύτερο είναι η συζήτηση στο εσωτερικό της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για το αν τελικώς θα ψηφίσει επί της αρχής τις αμυντικές δαπάνες στον κρατικό προϋπολογισμό.

Κάτι που πρότεινε ζωηρά ο Γιάννης Ραγκούσης στην ΚΕ του Σαββάτου αλλά και μια άποψη γύρω από την οποία στοιχίζονται και άλλα στελέχη όπως ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Κυρίως στη μάχη της επανάκτησης «πατριωτικών συμβόλων» απέναντι στη ΝΔ.

Το τρίτο είναι σε σχέση με το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα, αλλά και τις συμφωνίες με τη γείτονα χώρα.

Υψηλοί τόνοι για τις κόκκινες γραμμές αλλά και θετική αποδοχή των διαύλων για συζήτηση.

Η έννοια της «πατριωτικής Αριστεράς» που εισήγαγε ο Στέφανος Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ, η θετική χημεία και οι συζητήσεις με τον Νίκο Κοτζιά που επίσης υπερασπίζεται τον όρο είναι για την Κουμουνδούρου όχι μόνο προωθητική τομή σε κοινό ως τώρα αντίπαλο του χώρου, μα και σημείο διαφοροποίησης από τη Νέα Αριστερά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments