Πολιτική

Νέα Αριστερά: Aνεβάζει “στροφές” ενόψει προϋπολογισμού

Νέα Αριστερά: Aνεβάζει “στροφές” ενόψει προϋπολογισμού

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024" (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ευκαιρία για την πρώτη συγκροτημένη παρέμβαση του νέου σχηματισμού.

Να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που προσφέρει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή προκειμένου να αναδείξουν τις βασικές θέσεις τους και να «συστηθούν» στους πολίτες επιχειρούν αυτές τις μέρες οι ένδεκα βουλευτές της Νέας Αριστεράς, με βασικότερα χαρακτηριστικά την αποδόμηση των κυβερνητικών θέσεων και την ανάδειξη της δικής τους θετικής πρότασης.

Οι βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Αριστεράς υποστηρίζουν πως ο προϋπολογισμός δεν λαμβάνει υπόψη την κοινωνική πραγματικότητα και δεν έχει την αίσθηση του επείγοντος που επιβάλουν τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία, αλλά αντιθέτως εγκλωβίζει την πλειονότητα των πολιτών σε συνθήκες φτωχοποίησης.

Εν τω μεταξύ, έκδηλη είναι η προσπάθεια των βουλευτών της Νέας Αριστεράς, πέρα από στοιχειοθετημένη κριτική, να διατυπώσουν τη θετική πρόταση τους για έναν δίκαιο προϋπολογισμό προτεραιοτήτων για τους πολλούς, θέτοντας στο επίκεντρο πολιτικές και παρεμβάσεις για τη μείωση των ανισοτήτων, τη αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης, ενίσχυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, την δίκαιη φορολόγηση, την πράσινη μετάβαση και την έμφυλη ισότητα.

Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, όπως και ο περσινός, έτσι και ο φετινός προϋπολογισμός δεν αντιμετωπίζει το κοινωνικό πρόβλημα. Ο ειδικός εισηγητής της Νέας Αριστεράς τόνισε την ανάγκη ενός αναπτυξιακού κράτους «και όχι του επιτελικού κράτους που προωθεί η ΝΔ».

«Θα μπορούσατε να αρχίσετε παραδείγματος χάριν από τη Θεσσαλία, να φέρετε μαζί τον ιδιωτικό τομέα και τους κοινωνικούς φορείς, να σχεδιάσετε τι πρέπει να παράγει η περιοχή και ποιες υποδομές χρειάζεται, αλλά εσείς είστε εναντίον αυτού, διότι μια τέτοια πορεία απαιτεί διαφάνεια που δεν τη θέλετε», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η χώρα χρειάζεται έναν άλλον συνασπισμό, που δεν θα είναι μόνο υπέρ της αναδιανομής και υπέρ ενός άλλου κοινωνικού μπλοκ, αλλά θα προωθεί μεταρρυθμίσεις για ένα αναπτυξιακό κράτος.

«Μαζί με τον κόσμο της εργασίας ως συστατικό στοιχείο της ανάπτυξης αυτής. Γνωρίζοντας ότι υπάρχουν περιορισμοί, και της ΕΕ και των χρηματαγορών, αλλά ξέροντας κιόλας ότι ο κόσμος αλλάζει, όταν κάποιο κοινωνικό μπλοκ δυνάμεων έχει μία στρατηγική, που σπρώχνει την περίμετρο του εφικτού», υποστήριξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments