Nέα της αγοράς

Στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού μπαίνουν Ταμβακάκης, Καραμούζης, Θεοδωρόπουλος

Στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού μπαίνουν Ταμβακάκης, Καραμούζης, Θεοδωρόπουλος

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay,Θυμίζουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος συμπράττει με τον Απόστολο Ταμβακάκη κάτι που έγινε και στην περίπτωση των Ελληνικών Χυμών, που απέκτησαν ποσοστό πλειοψηφίας από κοινού. 

Θυμίζουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος συμπράττει με τον Απόστολο Ταμβακάκη κάτι που έγινε και στην περίπτωση των Ελληνικών Χυμών, που απέκτησαν ποσοστό πλειοψηφίας από κοινού. 

Στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού μπαίνουν οι Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Απόστολος Ταμβακάκης και Νίκος Καραμούζης, εξαγοράζοντας την εταιρεία Σ. Μεντεκίδης Α.Ε. κατά πλειοψηφία. Πρόκειται για εταιρεία με έδρα τη βόρεια Ελλάδα, η οποία παράγει τις δύο εταιρικές επωνυμίες νερού “Σέλι” και “Διός”. Oι τρεις προαναφερόμενοι προχώρησαν στη σύσταση της Water Invest μόλις πριν από λίγες ώρες και σε αυτήν εμφανίζονται ως μέτοχοι τα δύο funds Ταμβακάκη (EOS Capital) και Καραμούζη (SMERemediumCap), ενώ στη διοίκηση της εταιρείας συμμετέχει η στενή συνεργάτης του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, Μαρία Γεώργαλου.

Θυμίζουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος συμπράττει με τον Απόστολο Ταμβακάκη κάτι που έγινε και στην περίπτωση των Ελληνικών Χυμών, που απέκτησαν ποσοστό πλειοψηφίας από κοινού.

Ο κλάδος του εμφιαλωμένου νερού παρουσιάζει ιδιαίτερη κινητικότητα τελευταία καθότι και ο Νίκος Τσάκος με την εταιρεία Νερά Πηγών Γράμμου μπαίνει στην παραγωγή, ενώ στη συγκεκριμένη εταιρεία ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος ο πρώην εμπορικός διευθυντής της Χήτος (Ζαγόρι), Περικλής Κατριβάνος.

Πρόσφατα ο Ν. Καραμούζης απέκτησε ποσοστό πλειοψηφίας και στην ΕΨΑ, τη γνωστή εταιρεία αναψυκτικών με έδρα την Αγριά Βόλου, επομένως προκύπτει άμεση συνέργεια αναψυκτικών και νερού μέσα και από τη συγκεκριμένη κίνηση για τις δραστηριότητες του fund.

H Mεντεκίδης με διαδρομή από το 1992

Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 1992 από τον πατέρα του Δημήτρη Μεντεκίδη, Σάββα. Η πρώτη έδρα της ήταν στη Σπηλιά Κοζάνης, γενέτειρα του Σάββα Μεντεκίδη, ο οποίος, αφού αποστρατεύτηκε από την αεροπορία, όπου ήταν αξιωματικός (οπλουργός), άρχισε να σχεδιάζει το επόμενο επαγγελματικό του βήμα. Μετά από μια σύντομη ενασχόληση με τον χώρο της ψυχαγωγίας στον Βόλο, όπου διέμενε η οικογένεια, αποφάσισε να επενδύσει σε έναν κλάδο που ήταν τότε κυριολεκτικά στα σπάργανα, αυτόν της εμφιάλωσης νερού. Κάπως έτσι κι έχοντας δει τις προοπτικές για το φυσικό μεταλλικό νερό, δημιούργησε το πρώτο εργοστάσιο της εταιρείας στη Σπηλιά, αξιοποιώντας την πηγή “Άσσος”, στους πρόποδες του Βερμίου και συστήνοντας στην αγορά το φυσικό μεταλλικό νερό “Σέλι”. Έναν μόλις χρόνο αργότερα ο γιος του έπαιρνε το βάπτισμα του πυρός στην εταιρεία, σε ηλικία μόλις 23 ετών. Το 2000 ο Δημήτρης Μεντεκίδης ανέλαβε τα ηνία από τον πατέρα του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments