Ελλάδα

Ρέντης: Στο μικροσκόπιο των αρχών το ενδεχόμενο εγκληματικής οργάνωσης

Ρέντης: Στο μικροσκόπιο των αρχών το ενδεχόμενο εγκληματικής οργάνωσης

Πηγή Φωτογραφίας: [365734] ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο 18χρονος ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΙΨΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

Το ενδεχόμενο στοιχειοθέτησης εγκληματικής οργάνωσης βρίσκεται στο τραπέζι.

Σε προχωρημένο στάδιο, διεξάγονται έρευνες στους οπαδικούς συνδέσμους για τους “καθοδηγητές” που οργάνωσαν, κατεύθυναν και πραγματοποίησαν επιθέσεις εναντίον της αστυνομίας έξω από το κλειστό στάδιο του Ρέντη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας 31χρονος αστυνομικός.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, ο κλοιός γύρω από τον άνθρωπο που παρουσιάζεται ως καθοδηγητής και φέρεται να είναι ο καθοδηγητής του οπαδικού συνδέσμου είναι όλο και πιο στενός. Οι διωκτικές αρχές έχουν συγκεντρώσει σημαντικά στοιχεία και τώρα αναζητούν μάρτυρες για να καταθέσουν εναντίον του, ώστε να τον “δέσουν” από όλες τις κατευθύνσεις.

Ταυτόχρονα, στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν τόσο ο 26χρονος, που φέρεται να είναι μάνατζερ γνωστού τράπερ, όσο και ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί στοιχεία που συνδέουν τόσο τον 16χρονο όσο και τον 26χρονο με την επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις. Για τον 16χρονο βρέθηκαν αποτυπώματα και DNA του σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδας, ενώ στα χέρια του 26χρονου, αλλά και στο γκρι ζιβάγκο που φέρεται να φορούσε, εντοπίστηκαν ίχνη πυρίτιδας.

Η έρευνα, ωστόσο, συνεχίζεται, καθώς υπάρχουν πολλά «ορφανά» DNA και αποτυπώματα, που δεν εντοπίστηκαν κατά την προσαγωγή των 424 ατόμων από το γήπεδο, το βράδυ των επεισοδίων.

Απώτερος στόχος ωστόσο, είναι να αναδειχθεί σε βάθος το κύκλωμα, φτάνοντας μέχρι και στη στοιχειοθέτηση σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Πώς θα επιτευχθεί κάτι τέτοιο; Οι αρχές έχουν καταστρώσει ένα πλάνο με τρία βήματα, μέσω του οποίου πιστεύεται ότι θα στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Ποια είναι τα βήματα που έχουν σχεδιαστεί:

Πρώτο βήμα: Κεντρικό ρόλο στη συλλογή στοιχείων αποτελεί η συγκέντρωση μαρτυριών από τους «πιτσιρικάδες», δηλαδή τους μικρότερους σε ηλικία που στρατεύονται στα ραντεβού για επεισόδια.

Δεύτερο βήμα: Η σάρωση στα στίγματα των κινητών, στην προσπάθεια να εντοπίσουν από πού ξεκίνησαν οι χούλιγκαν και πού κατέληξαν.

Τρίτο βήμα: Τα αποτελέσματα DNA και αποτυπωμάτων από ρόπαλα, σουγιάδες, ρούχα και άλλα πειστήρια που έχουν συγκεντρωθεί.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως, μετά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις, καθώς δεκάδες χούλιγκαν, διαφόρων διαβαθμίσεων, έχουν μπει στο στόχαστρο, με σοβαρές κατηγορίες εναντίον τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments