Γεωπολιτικά

Φον Ντερ Λάιεν: Η ΕΕ θα βοηθήσει την Ουκρανία “ό,τι κι αν συμβεί”

Φον Ντερ Λάιεν: Η ΕΕ θα βοηθήσει την Ουκρανία “ό,τι κι αν συμβεί”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντε Λάιεν δήλωσε σήμερα ότι η ΕΕ θα βρει μια λύση για να βοηθήσει την Ουκρανία, μετά το βέτο που άσκησε χθες βράδυ ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ 'Ορμπαν για μια χρηματοδότηση ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ υπέρ του Κιέβου.

"Αυτή η απόφαση δείχνει ότι η ΕΕ τηρεί τις υποσχέσεις της", είπε η φον ντερ Λάιεν

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντε Λάιεν δήλωσε σήμερα ότι η ΕΕ θα βρει μια λύση για να βοηθήσει την Ουκρανία, μετά το βέτο που άσκησε χθες βράδυ ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ ‘Ορμπαν για μια χρηματοδότηση ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ υπέρ του Κιέβου.

“Εργαζόμαστε πολύ σκληρά, ασφαλώς, για την επίτευξη μιας συμφωνίας μεταξύ των 27 κρατών μελών. Όμως θεωρώ ότι είναι επίσης απαραίτητο να επεξεργαστούμε δυνητικές εναλλακτικές ώστε να διαθέτουμε μια επιχειρησιακή λύση στην περίπτωση που μια συμφωνία των 27 δεν θα είναι δυνατή”, διευκρίνισε η φον ντε Λάιεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο τέλος της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής.

“Αυτή η χρονιά θα ξεκινήσει με εξαιρετικά νέα για την ΕΕ, αφού αποφασίσαμε να ανοίξουμε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία και τη Μολδαβία”, δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στη συνέντευξη Τύπου, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

“Αυτή η απόφαση δείχνει ότι η ΕΕ τηρεί τις υποσχέσεις της”, είπε η φον ντερ Λάιεν. “Οι λόγοι για την Διεύρυνση της ΕΕ, ποτέ δεν ήταν πιο ισχυροί από ότι είναι σήμερα, σε έναν κόσμο που κλυδωνίζεται από πολλαπλές κρίσεις. Είναι μια επένδυση στη σταθερότητα, την ασφάλεια και τη δημοκρατία”, πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments