Nέα της αγοράς

Maersk: Διακόπτει τις μεταφορές μέσω Ερυθράς Θάλασσας λόγω Χούθι

Maersk: Διακόπτει τις μεταφορές μέσω Ερυθράς Θάλασσας λόγω Χούθι

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay, Σε διακοπή όλων των μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων μέσω της Ερυθράς Θάλασσας μέχρι νεωτέρας προχωρά η Maersk, λόγω των επιθέσεων των Χούθι της Υεμένης σε πλοία που διέρχονται από τον πολυσύχναστο εμπορικό διάδρομο. Κατ’ επέκταση, αναμένεται να επηρεαστεί και η κίνηση στο Σουέζ και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σε διακοπή όλων των μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων μέσω της Ερυθράς Θάλασσας μέχρι νεωτέρας προχωρά η Maersk, λόγω των επιθέσεων των Χούθι

Σε διακοπή όλων των μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων μέσω της Ερυθράς Θάλασσας μέχρι νεωτέρας προχωρά η Maersk, λόγω των επιθέσεων των Χούθι της Υεμένης σε πλοία που διέρχονται από τον πολυσύχναστο εμπορικό διάδρομο. Κατ’ επέκταση, αναμένεται να επηρεαστεί και η κίνηση στο Σουέζ και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σημειώνεται ότι το Reuters μετέδωσε αρχικά ότι στο εξής τα πλοία της Maersk θα πραγματοποιούν τον περίπλου της Αφρικής. Ωστόσο σε νέο τηλεγράφημά του το διεθνές πρακτορείο διευκρινίζει ότι δεν έχει ληφθεί κάποια τέτοια απόφαση από τον ναυτιλιακό κολοσσό με έδρα τη Δανία.

«Μετά το παραλίγο περιστατικό με την Maersk Gibraltar χθες και μια ακόμη επίθεση σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σήμερα, δώσαμε εντολή σε όλα τα πλοία της Maersk που βρίσκονται στην περιοχή και πρόκειται να περάσουν από το στενό Bab al-Mandab να διακόψουν το ταξίδι τους μέχρι νεωτέρας», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Στόχος πυραύλου

Η Maersk ανέφερε την Πέμπτη ότι το πλοίο της Maersk Gibraltar έγινε στόχος πυραύλου ενώ ταξίδευε από τη Σαλαλάχ του Ομάν προς την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, χωρίς ωστόσο θα υπάρξει κάποιος τραυματισμός ή να σημειωθεί κάποια ζημιά στο πλοίο.

Νωρίτερα την Παρασκευή η Maersk διέψευσε έναν ισχυρισμό των Χούθι της Υεμένης, που πρόσκεινται στο Ιράν, ότι έπληξαν πλοίο της Maersk που έπλεε προς το Ισραήλ.

«Το πλοίο δεν χτυπήθηκε», δήλωσε εκπρόσωπος της Maersk στο Reuters.

Οι Χούθι είχαν ισχυριστεί ότι πραγματοποίησαν στρατιωτική επιχείρηση εναντίον πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Maersk, πλήττοντάς το απευθείας με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, χωρίς πάντως να δημοσιοποιήσουν κάποιο αποδεικτικό στοιχείο.

Η Maersk ανέφερε ότι ανησυχεί βαθύτατα για την ιδιαίτερα κλιμακούμενη κατάσταση ασφαλείας στη νότια Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν.

«Οι πρόσφατες επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στην περιοχή είναι ανησυχητικές και αποτελούν σημαντική απειλή για την ασφάλεια και την προστασία των ναυτικών», σημείωνε η εταιρεία με έδρα τη Δανία.

Πηγή: ΟΤ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments