Πολιτική

Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με εγκαυματίες με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Πρόληψης Εγκαυμάτων

Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με εγκαυματίες με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Πρόληψης Εγκαυμάτων

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ, Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τις εγκαυματίες Βικτώρια Αντόνοβα και Αντριέλα Γκιόκα και με τους συνιδρυτές της Ελληνικής Οργάνωσης για το Έγκαυμα και τους Εγκαυματίες «Salvia», Αλέξανδρο Ανδρονόπουλο και Μαρίνα Καρύδα είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Πρόληψης Εγκαυμάτων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση για τη στήριξη των εγκαυματιών

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τις εγκαυματίες Βικτώρια Αντόνοβα και Αντριέλα Γκιόκα και με τους συνιδρυτές της Ελληνικής Οργάνωσης για το Έγκαυμα και τους Εγκαυματίες «Salvia», Αλέξανδρο Ανδρονόπουλο και Μαρίνα Καρύδα είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Πρόληψης Εγκαυμάτων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση για τη στήριξη των εγκαυματιών, όπως η δημιουργία Εθνικού Μητρώου Εγκαυματιών για όλα τα θύματα και η κάλυψη των σκευασμάτων, υλικών και φυσικοθεραπειών από τον ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα, εξετάστηκαν η ενίσχυση της πρόληψης και η αναβάθμιση υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας με ειδίκευση στο έγκαυμα.

Τα παιδιά να διδάσκονται από μικρή ηλικία ενδεδειγμένες αντιδράσεις σε περίπτωση φωτιάς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε στη δυνατότητα οριζόντιας ενσωμάτωσης εκπαιδευτικών δράσεων στις σχολικές δραστηριότητες σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, που είναι ήδη ενεργό σε αυτό το πεδίο, ώστε τα παιδιά να διδάσκονται από μικρή ηλικία ενδεδειγμένες αντιδράσεις σε περίπτωση φωτιάς και σωστές συμπεριφορές για την αποφυγή ατυχημάτων, δεδομένου ότι σχεδόν τα μισά εγκαύματα συμβαίνουν στο πλαίσιο καθημερινών δραστηριοτήτων στον χώρο του σπιτιού και πολλά είναι αποτρέψιμα.

«Νομίζω ότι αν προκαλέσεις το ενδιαφέρον, όπως το προκαλέσατε σε εμένα, θα υπάρξει ενδιαφέρον. Γιατί ο καθένας μπορεί να δει να του συμβαίνει. Άπαξ και μπορεί να φανταστεί ότι μπορεί να συμβεί στον εαυτό του, στο παιδί του ή στον γονιό του, νομίζω ότι θα το δει διαφορετικά», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή φροντίδα εγκαυματιών

Σημειώθηκε επίσης η δυνατότητα αναβάθμισης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και της χωροταξίας Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή φροντίδα εγκαυματιών, εξειδίκευσης γιατρών και νοσηλευτών στην αντιμετώπιση εγκαυμάτων, και ειδικής εκπαίδευσης φυσικοθεραπευτών και εργοθεραπευτών στις τεχνικές αποθεραπείας που απαιτούνται μετά τη νοσηλεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι οι προτάσεις που έγιναν θα αξιοποιηθούν από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων που έχει συγκροτηθεί για την κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης Αντιμετώπισης Εγκαυματιών στη Χώρα, η οποία είναι σε εξέλιξη.

Η Βικτώρια, η οποία τραυματίστηκε εξαιτίας φωτιάς που εκδηλώθηκε στο σπίτι της, αφού ο καπνός κατέστησε δύσκολη την εύρεση οδών διαφυγής, και η Αντριέλα, που υπέστη εγκαύματα όταν χρησιμοποίησε οινόπνευμα για να αναζωπυρώσει φωτιά για να ζεσταθεί, είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με τον πρωθυπουργό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments