Τεχνολογία

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ηλεκτρικό ταχύπλοο γιοτ στον κόσμο

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ηλεκτρικό ταχύπλοο γιοτ στον κόσμο

Πηγή Φωτογραφίας: Tyde/BMW, Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW και η επίσης γερμανική εταιρεία κατασκευής θαλάσσιων σκαφών Tyde συνεργάστηκαν για τη δημιουργία ενός σκάφους το οποίο οι δημιουργοί του αναφέρουν ως το μεγαλύτερο ηλεκτροκίνητο ταχύπλοο πολυτελές γιοτ στον κόσμο

Έχει μήκος 16 μέτρων και τελική ταχύτητα άνω των 30 κόμβων

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW και η επίσης γερμανική εταιρεία κατασκευής θαλάσσιων σκαφών Tyde συνεργάστηκαν για τη δημιουργία ενός σκάφους το οποίο οι δημιουργοί του αναφέρουν ως το μεγαλύτερο ηλεκτροκίνητο ταχύπλοο πολυτελές γιοτ στον κόσμο. Το Open έχει μήκος 16 μέτρων και είναι εξοπλισμένο με υδροπτέρυγα παρόμοια με αυτές που χρησιμοποιούνται σε αγωνιστικά σκάφη η οποία μειώνει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας. Η συγκεκριμένη υδροπτέρυγα εξοικονομεί σχεδόν το 80 τοις εκατό της ενέργειας σύμφωνα με την ομάδα σχεδιασμού του σκάφους.

Όπως θα περίμενε κανείς το σκάφος διαθέτει μια σειρά από καινοτομίες που αναπτύχθηκαν από τη BMW για τα αυτοκίνητα  και φυσικά την τεχνογνωσία της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Οι σχεδιαστές δεν έδωσαν στοιχεία σχετικά με την ταχύτητα ή την εμβέλεια του Open αλλά το σκάφος στο οποίο αποτελεί βελτιωμένη έκδοση του Icon, ενός παρόμοιου σκάφους που δημιούργησε η Tyde το οποίο έχει τελική ταχύτητα 30 κόμβων (περίπου 60 χλμ./ώρα και εμβέλεια άνω των 50 ναυτικών μιλίων (92 χλμ.) με μία μόνο φόρτιση. Το Open αναμένεται να έχει μεγαλύτερες δυνατότητες και επιδόσεις από το Icon και μένει να μάθουμε τα ακριβή στοιχεία.

«Στόχος μας είναι να χρησιμοποιήσουμε την πρωτοποριακή σχεδίαση και την έξυπνη μεταφορά τεχνολογίας από τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας για να δώσουμε νέα πνοή στη βιώσιμη μετακίνηση στο νερό» αναφέρει ο Στεφάν Πονίκβα αντιπρόεδρος επικοινωνίας της BMW.

Όπως υποδηλώνει το ονοματεπώνυμό του, το Open διαθέτει ένα δροσερό ανοιχτό πιλοτήριο που συνδέει τους επισκέπτες με τη θάλασσα. Προσφέρει «όλες τις ανέσεις ενός πολυτελούς γιοτ», σύμφωνα με την ομάδα. Το φουτουριστικό εξωτερικό εξισορροπείται από ένα κλασικό εσωτερικό. Το φως εισέρχεται τόσο από την κορυφή όσο και από τις πλευρές, διασφαλίζοντας ότι το σαλόνι είναι φωτεινό και ευάερο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments