Οδηγός

ΑΣΕΠ 13Κ2021: Tι συμβαίνει με τον διορισμό στους δήμους

ΑΣΕΠ 13Κ2021: Tι συμβαίνει με τον διορισμό στους δήμους
Αρνούνται τον διορισμό τους στο δημόσιο οι μισοί από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 13Κ2021, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, Θάνο Παπαϊωάννου.

Το συμπέρασμα ότι οι επιτυχόντες της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 13Κ2021, αρνούνται να διοριστούν στο δημόσιο μοιράστηκε με ανάρτησή του στο facebook, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου.

Η συγκεκριμένη προκήρυξη αφορούσε 427 μόνιμες προσλήψεις στην Αυτοδιοίκηση και σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι μισοί από τους επιτυχόντες φαίνεται ότι δεν αποδέχτηκαν τον διορισμό τους.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ολοκληρώθηκε η έκδοση αποφάσεων για αναπλήρωση 427 θέσεων της 13Κ/2021. Αυτό σημαίνει ότι για το 37.9% των θέσεων που είχαν προκηρυχθεί με εκείνη την σημαντική προκήρυξη που αφορούσε σε κρίσιμες ειδικότητες ΠΕ διαφόρων υπηρεσιών του Δημοσίου και δη της Αυτοδιοίκησης, δεν αποδέχθηκαν τον διορισμό τους οι διοριστέοι. Και σημειώνω ότι εκκρεμούν και πιο πρόσφατα αιτήματα αναπλήρωσης γι’ αυτήν την προκήρυξη. Εκτιμάται ότι θα φτάσουμε το 50% μη αποδοχής διορισμού. Το πρόβλημα της μη ελκυστικότητας του Δημοσίου ως εργοδότη ίσως είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις των προσεχών ετών!»

Να σημειωθεί ότι με τα τελευταία δεδομένα, ο πρώτος μηνιαίος μικτός βασικός μισθός ενός υπαλλήλου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, που εντάσσεται στο πρώτο Μισθολογικό Κλιμάκιο (ΜΚ 1) και δεν διαθέτει προϋπηρεσία, παιδιά ή μεταπτυχιακό / διδακτορικό τίτλο σπουδών αυξάνεται από 1η Ιανουαρίου από τα 1.092 ευρώ στα 1.162 ευρώ, μικτά.

Για τη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων από το κατώτερο μισθολογικό κλιμάκιο στο αμέσως ανώτερο απαιτείται υπηρεσία και συγκεκριμένα για τους υπαλλήλους των κατηγοριών ΤΕ και ΠΕ απαιτείται υπηρεσία δύο ετών σε κάθε μισθολογικό κλιμάκιο.

Πηγή: dikaiologitika.gr/Γεωργία Μισεμικέ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments