Policy Briefs

Γαλλία: Ζητεί άμεση και διαρκή εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς

Γαλλία: Ζητεί άμεση και διαρκή εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς

Πηγή Φωτογραφίας: Lejournaldelafrique.com

Παρέμβαση της Γαλλίδας ΥΠΕΞ.

Η Γαλλίδα υπουργός Κατρίν Κολονά ζήτησε «άμεση εκεχειρία» στη Γάζα. Η Κολονά επισκέφθηκε τη Δυτική Όχθη, πριν επιστρέψει στον Λίβανο. 

Αυτές οι διπλωματικές επισκέψεις έχουν στόχο να «υπενθυμίσουν στο Ισραήλ το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του», αλλά « σε αυστηρή συμμόρφωση με το ανθρωπιστικό δίκαιο και προστασία των αμάχων πληθυσμών», έγραψε η επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας στο Χ.

Από τις επιθέσεις της τρομοκρατικής ομάδας Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, που άφησαν πάνω από 1.100 νεκρούς και περισσότερους από 200 ομήρους, τα ισραηλινά χτυπήματα στη Λωρίδα της Γάζας φέρεται να έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 18.500 λέξεις, σύμφωνα με το Γραφείο Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες, χρησιμοποιώντας στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, που διαχειρίζεται η Χαμάς.

Τρεις Γάλλοι εξακολουθούν να αγνοούνται και πιθανότατα όμηροι της Χαμάς, υπενθύμισε την Παρασκευή (14 Δεκεμβρίου) ο εκπρόσωπος του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών.

Το υπουργείο εξέφρασε επίσης τη λύπη του για τον θάνατο το Σάββατο (16 Δεκεμβρίου) ενός εκ των πρακτόρων του που στάθμευε στη Γάζα, μετά από βομβαρδισμό Τετάρτης ( 13 Δεκεμβρίου).

Η Γαλλία “απαιτεί να χυθεί όλο το φως […] το συντομότερο δυνατό”.

Διαρκής εκεχειρία

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με τον Ισραηλινό ομόλογό της Έλι Κοέν, η κ. Colonna ζήτησε επομένως μια «νέα άμεση και διαρκή εκεχειρία». 

Αυτό το αίτημα ακολουθεί την έγκριση την Τρίτη (12 Δεκεμβρίου) ενός μη δεσμευτικού ψηφίσματος του ΟΗΕ που ψηφίστηκε από τη Γαλλία, το οποίο ζητά ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Χωρίς αποτέλεσμα, οι μάχες συνεχίστηκαν.

Σύμφωνα με τον Έλι Κοέν, η κατάπαυση του πυρός θα ήταν «λάθος» ή ακόμη και « δώρο για τη Χαμάς”.

«Θα πολεμήσουμε μέχρι το τέλος και θα πετύχουμε τους στόχους μας: εξάλειψη της Χαμάς, απελευθέρωση των ομήρων και διασφάλιση ότι η Γάζα δεν θα γίνει ποτέ ξανά το κέντρο της τρομοκρατίας και της πρόκλησης κατά του κράτους του Ισραήλ και των επιθέσεων κατά του Ισραήλ» το πρωί της Κυριακής ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, πρωθυπουργός του Ισραήλ, κατά τη διάρκεια μιας κυβερνητικής συνεδρίασης. δήλωσε.

Η Catherine Colonna επισκέφθηκε επίσης τη Δυτική Όχθη, μαζί με εκπροσώπους της Παλαιστινιακής Αρχής.

«Υπενθυμίζουμε την ανάγκη να υποστηρίξουμε την Παλαιστινιακή Αρχή, τον μοναδικό νόμιμο εκπρόσωπο του παλαιστινιακού λαού», σημείωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Καταδικάζουμε έντονα τη βία που διαπράττεται από εξτρεμιστές εποίκους που τρομοκρατούν τις παλαιστινιακές κοινότητες. […] Το Ισραήλ, ως δύναμη κατοχής, πρέπει να προστατεύσει τους Παλαιστίνιους αμάχους στη Δυτική Όχθη», πρόσθεσε σε δελτίο Τύπου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments