Πολιτική

Άδωνις: Η διάταξη απηχεί την κοινή λογική

Άδωνις: Η διάταξη απηχεί την κοινή λογική

Πηγή Φωτογραφίας: Τρίτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024", Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Δεν νοείται βουλευτής της ΝΔ που καταψηφίζει κεντρικό νομοσχέδιο

Της διάταξης σχετικά με τους ξένους μετανάστες που υπάρχει στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο υπεραμύνθηκε, σε σημερινή τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση πως το νομοσχέδιο θα υπερψηφιστεί στο Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην τροπολογία για τους αλλοδαπούς εργαζόμενους, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε πως «η διάταξη απηχεί την κοινή λογική. Η διάταξη είναι διάταξη κοινής λογικής. Δεν είναι διάταξη πολιτικής αντιπαράθεσης».

«Η διάταξη αφορά σε όσους λαθρομετανάστες που εργάζονται χωρίς το κράτος να το γνωρίζει», συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «κλείνουμε τα παράθυρα στη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Θέλουμε η εργασία να είναι «λευκή», δηλωμένη. Η διάταξη λειτουργεί άπαξ, one off, και μετράμε μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Άρα δεν είναι pull factor η διάταξη, δεν λειτουργεί σαν φάρος προσέλκυσης ξένων μεταναστών. Χρειάζεται η απόδειξη, δηλαδή η βεβαία χρονολογία, με βάση νομοθετική ρύθμιση του 2014, δηλαδή με νόμο της κυβέρνησης του κ. Αντώνη Σαμαρά. Για να επωφεληθεί κάποιος της τροπολογίας, απαιτούνται τρία χρόνια στην Ελλάδα με βεβαία χρονολογία, με εργασία. Χρειάζεται η προσκόμιση δημοσίου εγγράφου. Η τροπολογία αναφέρεται στην εργασία, δίνουμε τη δυνατότητα για νόμιμη εργασία και νόμιμη διαμονή σε μετανάστες που έχουν συμπληρώσει τρία χρόνια στην Ελλάδα».

Ερωτηθείς για τις αντιρρήσεις στην τροπολογία, όπως αυτές διατυπώνονται και από μια μερίδα της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Εργασίας ήταν σαφής και ξεκάθαρος: «Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Η τροπολογία θα υπερψηφιστεί, το νομοσχέδιο θα περάσει. Δεν νοείται ένας βουλευτής να μην υπερψηφίσει κεντρικό νομοσχέδιο.

Πιστεύω ότι όλοι οι βουλευτές της ΝΔ θα υπερψηφίσουν. Ο Σαμαράς δεν είναι ένας απλός βουλευτής. Είναι πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργός της χώρας. Όλη η ομάδα που έχει επεξεργαστεί το νομοσχέδιο είμαστε φίλοι και πολιτικοί φίλοι του Σαμαρά».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments