Πολιτική

Άδωνις: Λαϊκιστής ο Βελόπουλος [vid]

Άδωνις: Λαϊκιστής ο Βελόπουλος [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [365928] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Άσχετη με την τροπολογία η κριτική περί ανοιχτών συνόρων

Λαϊκισμό προσάπτει στον αρχηγό της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκο Βελόπουλο ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε κοινοβουλευτική παρέμβασή του, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, αποδομώντας μία προς μία τις αιτιάσεις του κ. Βελόπουλου, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τονίζει εισαγωγικά πως έχει γίνει παρανόηση του ουσιαστικού περιεχομένου της τροπολογίας για τους ξένους μετανάστες και ότι για το πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά «τρέφω μεγάλο σεβασμό. Είμαι πεπεισμένος πως αξίζει στον κύριο Αντώνη Σαμαρά μια ξεχωριστή θέση στη σύγχρονη πολιτική ιστορία. Ο κ. Σαμαράς έδωσε σκληρό αγώνα, προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει εντός της ευρωζώνης. Είμαστε στην ίδια οικογένεια και στην ίδια οικογένεια είναι πιθανό να υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις ανάμεσα σε δυο μέλη της».

Στη συνέχεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης διευκρινίζει ότι «η διάταξη αφορά μόνο σε μετανάστες που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα. Χρειάζεται βεβαίωση από δημόσιες αρχές, κι όχι από ιδιώτες. Για να επωφεληθεί κάποιος των διατάξεων της τροπολογίας, απαιτούνται τρία χρόνια στην Ελλάδα με βεβαία χρονολογία, με εργασία. Χρειάζεται η προσκόμιση δημοσίου εγγράφου. Η τροπολογία αναφέρεται στην εργασία, δίνουμε τη δυνατότητα για νόμιμη εργασία και νόμιμη διαμονή σε μετανάστες που έχουν συμπληρώσει τρία χρόνια στην Ελλάδα».

«Όλη η κριτική περί μεταναστών και ανοιχτών συνόρων είναι άσχετη με την τροπολογία», υπογραμμίζει ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος προσθέτει: «Ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος ισχυρίζεται πως επικροτούμε την παρανομία με τη διάταξη. Πρόκειται για ανόητο επιχείρημα, γιατί πηγή της νομιμότητας είναι η ίδια η Βουλή. Αυτό που είναι χθες παράνομο είναι σήμερα νόμιμο».

«Επίσης, δεν νομιμοποιούμε μετανάστες, όπως λέγεται από τον κύριο Βελόπουλο. Ο παράνομος μετανάστης μπορεί να γίνει νόμιμος μετά από επτά χρόνια παραμονής στη χώρα μας.  Η διάταξη συνδέεται με την εργασία. Μόνο νόμιμα εργαζόμενος μπορεί να διεκδικήσει να χρησιμοποιήσει την τροπολογία.

«Και ακόμη», εξακολουθεί ο υπουργός Εργασίας, «η διάταξη δεν ελαστικοποιεί τη μεταναστευτική πολιτική των κλειστών συνόρων του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν πρόκειται για pull factor, δεν είναι φάρος προσέλκυσης ξένων μεταναστών. Και αυτό γιατί στην Ιταλία και στην Ισπανία προσφέρονται ευνοϊκότερες για τους ξένους μετανάστες διατάξεις. Και συνεπώς, ένας μετανάστης θα προτιμήσει την Ιταλία ή την Ισπανία, κι όχι την Ελλάδα».

«Τέλος, η διάταξη δεν αφορά μόνο τους εργάτες γης. Αφορά και εργαζόμενους και από άλλους κλάδους. Εκτός και αν ο κ. Βελόπουλος δε γνωρίζει πως υπάρχουν αλλοδαπές οικιακές βοηθοί»

«Η διάταξη συμβάλλει στο να μπει τάξη στην αγορά εργασίας. Μιλάμε για νόμιμη εργασία, για λευκή εργασία. Δεν μιλάμε για μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.

Όλα τα επιχειρήματα του κ. Βελόπουλου είναι, λοιπόν προϊόν άγνοιας ή λαϊκισμού», καταλήγει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments