Ελλάδα

Καλλιακμάνης: Τα υλικά της βόμβας κοντά στην έδρα των ΜΑΤ «τα χρησιμοποιούσε η 17 Νοέμβρη»

Καλλιακμάνης: Τα υλικά της βόμβας κοντά στην έδρα των ΜΑΤ «τα χρησιμοποιούσε η 17 Νοέμβρη»

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot, Τα υλικά στη βόμβα που εντοπίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας κοντά στην έδρα των ΜΑΤ «τα χρησιμοποιούσε η 17 Νοέμβρη» δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης

Ημασταν τυχεροί χάρη στην ψυχραιμία του πυροτεχνουργού γιατί έχουμε ατόφιο τον μηχανισμό και μπορεί να προκύψουν στοιχεία

Τα υλικά στη βόμβα που εντοπίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας κοντά στην έδρα των ΜΑΤ «τα χρησιμοποιούσε η 17 Νοέμβρη» δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, με την εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, να επιβεβαιώνει ότι «τα υλικά τα έχουμε ξαναδεί, η συνδεσμολογία ήταν διαφορετική».

Καθοριστικής σημασίας για την έρευνα των υποθέσεων ίσως αποδειχθεί η ψυχραιμία του πυροτεχνουργού του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) ο οποίος, όπως είπε ο κ. Καλλιακμάνης «απενεργοποίησε τη βόμβα με τα χέρια».

«Η βόμβα είχε δύο πυροκροτητές που θα μπορούσε να απενεργοποιήσει τον έναν και να σκάσει ο άλλος. Το έκανε με κίνδυνο της ζωή του» πρόσθεσε ο κ. Καλλιακμάνης με την κυρία Δημογλίδου να προσθέτει ότι «ήμασταν τυχεροί χάρη στην ψυχραιμία του πυροτεχνουργού γιατί έχουμε ατόφιο τον μηχανισμό και μπορεί να προκύψουν στοιχεία».

«Είναι μια συγκυρία περίεργη, ανησυχούν πολλοί στην ΕΛΑΣ. Είναι περίεργο ότι γνώριζαν ότι το καταγραφικό δεν λειτουργούσε» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής. «Πώς ήξεραν ότι δεν λειτουργούσε το καταγραφικό; Πρέπει η έρευνα να το δείξει. Εκτός εάν δεν είχαν πάρει χαμπάρι ότι υήρχαν κάμερες. Δεν αποκλείω τίποτα, υπάρχουν τέτοια στοιχεία και στην αστυνομία και παντού. Όπου υπάρχει διαφθορά επιλαμβάνεται το εσωτερικών υποθέσεων» πρόσθεσε ο κ. Καλλιακμάνης.

Όπως εκτίμησε «αν αύτο το πράγμα έσκαγε δεν θα ζούσαν όσοι περνούσαν από εκεί, δεν θα ήταν στη ζωή ο αστυνομικός σκοπός, θα κινδύνευαν και φοιτητές. Είναι πολύ ανησυχητικό ότι ίσως είναι το ξεκίνημα μιας ομάδας τρομοκρατών που αρχίζουν με αυτή την ενέργεια. Πάντα υπάρχει ο έμπειρος, πάντα υπάρχει κάποιος που δίνει τέτοιες οδηγίες και βρίσκει εκολλαπτόμενους τρομοκράτες και τους στρατολογεί».

Υπενθυμίζεται ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν μέσα σε «τάπερ» είχε εκτός από ρολόι, δύο πυροκροτητές και διακόπτη ενώ περιείχε μισή λίμπρα C4 υψηλό εκρηκτικό και 150 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments