Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν σκεπτικισμό

ΣΥΡΙΖΑ: Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν σκεπτικισμό

Πηγή Φωτογραφίας: [365927] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΟ DIGITAL ECONOMY FORUM 2023 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Προβληματισμός και για τις χαμηλές καταγραφές του Σ. Κασσελάκη.

Ξεκινούν οι πρώτες συνεδριάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και το κόμμα αναζητεί πολιτική στάση ενόψει του συνεδρίου. Η Νέα Αριστερά ποντάρει σε μια πιθανή συμμετοχή των ψηφοφόρων της τάξης του 24,7%.

Ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει, από την πλευρά του, ό,τι μπορεί για να τονώσει το ηθικό του κόμματος με μπαράζ επισκέψεων, ομιλιών, παρεμβάσεων, ακόμη και εκπλήξεων στις κομματικές οργανώσεις και στην περιφέρεια. Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων είναι φτωχά και σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Opinion για το Action 24, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης του οποίου ηγείται φαίνεται να βολοδέρνει στην τρίτη θέση.

Μικρή ελπίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το 44,3% των ερωτηθέντων που θεωρούν ότι μπορεί να ανακάμψει υπό τον κ. Κασσελάκη (ωστόσο, άλλοι τόσοι θεωρούν ότι δεν θα ανακάμψει). Την ίδια ώρα, στην κούρσα με το ΠΑΣΟΚ χάνει πάνω από μία μονάδα: από το 14,7% πέφτει στο 13,4% στην εκτίμηση ψήφου και βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας γίνεται ιδιαίτερα χαρακτηριστική στο ερώτημα για την καταλληλότητα του πρωθυπουργού και επιλέγεται από το 37,3%, με τον Στ. Κασσελάκη να εμφανίζεται με 7,8%, τον Ν. Ανδρουλάκη με 5,6%, τον Δ. Κουτσούμπα με 4,4%, τον Κ. Βελόπουλο με 4,6%, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου με 2,3% και τους Δ. Νατσιό, Α. Χαρίτση και Β. Στίγκα με 0,8%, 0,7% και 0,5%, αντιστοίχως.

Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ακόμη σε θέση να διαμορφώσει μια πολιτική ατζέντα και να προσελκύσει την προσοχή των άλλοτε ψηφοφόρων του αποτελεί μείζον ζήτημα ανησυχίας για την Κουμουνδούρου.

Σήμερα, η Επιτροπή Θέσεων του Συνεδρίου συνεδριάζει υπό τη σκιά μιας σκληρής ατζέντας που έχουν θέσει η ΝΔ και η κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου και του θέματος της ίδρυσης μη κρατικών, ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Οι τοποθετήσεις του νέου προέδρου στην τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Θέσεων θεωρούνται κρίσιμες και καθοριστικές για την πορεία του κόμματος. Τα στελέχη του κόμματος και η βάση ελπίζουν ότι ο πρόεδρος θα ξεκαθαρίσει την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ και θα δώσει τα πρώτα μηνύματα για την κατεύθυνση και τον χαρακτήρα που θέλει να προσδώσει στο ερχόμενο συνέδριο του κόμματος τον Φεβρουάριο.

Ωστόσο, υπήρξαν επίσης σοβαρές καθυστερήσεις στη διαδικασία ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, με το περίφημο περιφερειακό συνέδριο να μην έχει ακόμη ξεκινήσει, και μπορεί να μην υπάρχει αρκετός χρόνος για να ετοιμάσει ο κ. Κασσελάκης όλα όσα υποσχέθηκε μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Ο ίδιος πάντως από τη συνεδρίαση της ΚΕ και έπειτα έχει ρίξει τις τελευταίες ημέρες όλο το βάρος στην επικοινωνία με διαδοχικές συνεντεύξεις και απροειδοποίητες επισκέψεις εκτός Αττικής, με τον χρόνο όμως να περνά γρήγορα, χωρίς να έχει παραχθεί το απαραίτητο έργο σε επίπεδο κόμματος, όπως παρατηρούν πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments