Γεωπολιτικά

Μέση Ανατολή: Οι Χούθι παρασύρουν τη Δύση

Μέση Ανατολή: Οι Χούθι παρασύρουν τη Δύση

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου,Η κατάσταση στη Μέση Ανατολήπου γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη μετά και την εμπλοκή των ανταρτών Χούθι της Υεμένης, σε ένα από τα κεντρικά σχόλια της Süddeutsche Zeitung

Η επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στη Μέση Ανατολή εξαιτίας και της εμπλοκής των ανταρτών Χούθι και οι νέες απεργίες των τρένων στη Γερμανία στον Τύπο.

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολήπου γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη μετά και την εμπλοκή των ανταρτών Χούθι της Υεμένης, σε ένα από τα κεντρικά σχόλια της ddeutsche Zeitung, η οποία σημειώνει: «Η επέκταση του πολέμου στη Μέση Ανατολή επιδιώκεται σήμερα από δύο μέρη. Το Ισραήλ ή μάλλον τον Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος έχασε τη στιγμή που θα μπορούσε να είχε θέσει εφικτούς πολιτικούς όρους για τον τερματισμό του πολέμου. Από την πλευρά των σιιτών εξτρεμιστών, η Χαμάς και οι υποστηρικτές της επωφελούνται από την ανεξέλεγκτη πολιτική του Ισραήλ και οδηγούν τη χώρα ακόμη περισσότερο προς τον ριζοσπαστισμό. Αυτό αποκόπτει το Ισραήλ από τους συμμάχους του και έτσι η τρομοκρατία εκπληρώνει τον σκοπό της. Η επέκταση των μαχών από την πολιτοφυλακή των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα μέσω παράλογων επιθέσεων σε μη εμπλεκόμενα εμπορικά πλοία χωρίς άμεση σχέση με το Ισραήλ ή τον πόλεμο, ακολουθεί επίσης αυτή τη λογική. Με αυτόν τον τρόπο η κοινότητα των δυτικών κρατών παρασύρεται τώρα στη σύγκρουση. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Οι επιθέσεις των Χούθι δημιουργούν ένα επικίνδυνο προηγούμενο. Πρέπει να αντιμετωπιστούν και να περιοριστούν το συντομότερο δυνατό, για να μην παραδοθεί η περιοχή στις φλόγες από την αχαλίνωτη προκλητικότητα».

Θα συμμετάσχει το γερμανικό Ναυτικό στη διεθνή συμμαχία εναντίον των Χούθι;

Frankfurter Allgemeine Zeitung εστιάζει στο αίτημα συμμετοχής του γερμανικού Ναυτικού στη διεθνή μέχρι τώρα συμμαχία που έχει σχηματιστεί. Η εφημερίδα γράφει: «Αν το ναυτικό είναι σε θέση να στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή θα το δούμε. Οι νέες φρεγάτες F125 πιθανόν να μην είναι επαρκώς εξοπλισμένες κατά των επιθέσεων με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που είναι τα αγαπημένα όπλα των Χούθι. Οι φρεγάτες F124, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για αεράμυνα, θα ήταν πιο κατάλληλες για μια τέτοια αποστολή. Ωστόσο, στα πλοία αυτά γίνονται αυτή την περίοδο αλλαγές εξοπλισμού. Επιπλέον, η φρεγάτα Σάξεν μόλις πρόσφατα τέθηκε και πάλι σε λειτουργία, μετά από ατύχημα που προκλήθηκε από δυσλειτουργία πυραύλου πριν από πέντε χρόνια. Ο γερμανικός στρατός δεν φαίνεται να μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό θα μπορούσε να παράσχει στήριξη στην Ερυθρά Θάλασσα με άλλους τρόπους, για παράδειγμα στέλνοντας ειδικούς στο αμερικανικό επιχειρησιακό στρατηγείο. Σε κάθε περίπτωση, το πολεμικό Ναυτικό θα πρέπει να προσφέρει κάτι».

Πηγή: dw.com//Μαρία Ρηγούτσου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments