Οικονομία

Εβδομάδα πληρωμών για Market Pass, Youth Pass και επίδομα θέρμανσης: Τι θα πάρουν οι δικαιούχοι

Εβδομάδα πληρωμών για Market Pass, Youth Pass και επίδομα θέρμανσης: Τι θα πάρουν οι δικαιούχοι

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Εβδομάδα πληρωμών για εκατομμύρια πολίτες, συνταξιούχους, οικογένειες με παιδιά, αλλά και νέους είναι η εβδομάδα που διανύουμε.

Κάθε μέρα και μια πληρωμή επιδόματος μέχρι και την Παρασκευή. Η αρχή γίνεται σήμερα με το Market pass και σειρά παίρνουν το Youth Pass και το Επίδομα Θέρμανσης. Ειδικότερα και σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί:

Σήμερα θα εκταμιευθεί το Μarket Pass στους δικαιούχους των οποίων η κύρια κατοικία βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας και του Έβρου για τους μήνες Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου. Η εμφάνιση των ποσών στους τραπεζικούς λογαριασμούς ή στις άυλες κάρτες των δικαιούχων θα χρειαστεί από μία έως τρεις εργάσιμες ημέρες.

Αφορά σε νοικοκυριά τα οποία στις 5 Σεπτεμβρίου 2023 είχαν την κύρια κατοικία τους, στις περιοχές:

– της Περιφέρειας Θεσσαλίας, – της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε περιοχές: της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου,α πό την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης στις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Φιλλύρας του Δήμου Αρριανών, της Δημοτικής Ενότητας Σώστου του Δήμου Ιάσμου, των Δημοτικών Κοινοτήτων Γρατινής, Στυλαρίου και Σιδηράδων της Δημοτικής Ενότητας Κομοτηνής του Δήμου Κομοτηνής, της Δημοτικής Κοινότητας Μαρώνειας της Δημοτικής Ενότητας Μαρώνειας, και της Δημοτικής Ενότητας Σαπών του Δήμου Μαρώνειας Σαπών, – της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, στις περιοχές της Δημοτικής Κοινότητας Στειρίου της Δημοτικής Ενότητας Διστόμου του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, της Δημοτικής Ενότητας Κυριακίου του Δήμου Λεβαδέων, των Δημοτικών Κοινοτήτων Αγίας Τριάδας και Αγίας Άννας της Δημοτικής Ενότητας Κορώνειας του Δήμου Λεβαδέων, της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης του Δήμου Θηβαίων, και των Δημοτικών Κοινοτήτων Πύλης και Στεφάνης της Δημοτικής Ενότητας Δερβενοχωρίων, του Δήμου Τανάγρας, – της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές της Δημοτικής Κοινότητας Κάτω Τιθορέας της Δημοτικής Ενότητας Τιθορέας, της Δημοτικής Ενότητας Ελάτειας του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας, του Δήμου Δομοκού, του Δήμου Λαμιέων, του Δήμου Μακρακώμης, και του Δήμου Στυλίδας. – της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, στις περιοχές του Δήμου Λίμνης — Μαντουδίου — Αγίας Άννας, των Δημοτικών Ενοτήτων Ιστιαίας, Αιδηψού, Αρτεμισίου και Ωρέων του Δήμου Ιστιαίας — Αιδηψού, της Δημοτικής Κοινότητας Αλυροποτάμου της Δημοτικής Ενότητας Στυραίων του Δήμου Καρύστου.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση με τον τρόπο που έλαβαν το Market Pass τους προηγούμενους μήνες, δηλαδή:

• είτε μέσω άυλης ψηφιακής κάρτας, την οποία θα αποθηκεύουν στο έξυπνο κινητό τους και την οποία θα επιδεικνύουν στις αγορές τους με ημερομηνία λήξης της ισχύος της την 29η Φεβρουαρίου 2024. • είτε μέσω απευθείας καταβολής του ποσού επιδότησης σε τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσουν. Σε αυτή την περίπτωση, οι δικαιούχοι θα λάβουν το 80% του ποσού που της αναλογεί.

Youth Pass

Αύριο Πέμπτη καταβάλλεται η ενίσχυση του Υouth Pass σε όσους νέους 18 και 19 ετών έκαναν αίτηση το διάστημα από 6 έως 12 Δεκεμβρίου. Μετά την υποβολή της αίτησης, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον δικαιούχο για την πρώτη ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού μέσω γραπτού μηνύματος (sms) ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Οι ωφελούμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν την ενίσχυση που θα λάβουν για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού (π.χ. σε τουριστικά καταλύματα), του πολιτισμού (π.χ. για παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων ή συναυλιών, για την αγορά βιβλίων κ.ά.) και των μεταφορών (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια ή για την ενοικίαση ΙΧ ή σκαφών αναψυχής κ.ά.).

Επίδομα Θέρμανσης

Μεθαύριο Παρασκευή αναμένεται να δοθεί η προκαταβολή και το σύνολο των αγορών για το επίδομα θέρμανσης. Αφορά αγορές που τιμολογήθηκαν έως τις 30 Νοεμβρίου. Βασική προϋπόθεση είναι οι δικαιούχοι να έχουν καταχωρηθεί τα απαιτούμενα στοιχεία έως και τις 8 Δεκεμβρίου.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί η πληρωμή του επιδόματος θα γίνει σε τρείς φάσεις :

– έως τις 22 Δεκεμβρίου 2023 για την προκαταβολή και το σύνολο των αγορών, που θα τιμολογήθηκαν έως τις 30 Νοεμβρίου 2023, εφόσον αυτές αντιστοιχούν σε επίδομα που υπερβαίνει το ποσό της προκαταβολής και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 8η Δεκεμβρίου 2023. – έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2024. – έως τις 30 Απριλίου 2024 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2024.

Ειδικά για το φυσικό αέριο και για την κατανάλωση θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης, θα καταχωρούνται έως την 15η Ιουλίου 2024 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου 1/10/2023 έως 31/03/2024 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 30η Ιουνίου 2024 και το αντίστοιχο ποσό επιδόματος θα καταβάλλεται έως την 31η Ιουλίου 2024. Η καταβολή των παραπάνω δόσεων πραγματοποιείται μετά την αφαίρεση της καταβληθείσας προκαταβολής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments