Οικονομία

Τέλη κυκλοφορίας 2024 παράταση: Ανακοινώθηκε επίσημα – Μέχρι πότε μπορείτε να πληρώσετε

Τέλη κυκλοφορίας 2024 παράταση: Ανακοινώθηκε επίσημα – Μέχρι πότε μπορείτε να πληρώσετε

Πηγή Φωτογραφίας: Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αθήνας, την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Την εν λόγω απόφαση ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης

Παράταση δύο μηνών και συγκεκριγμένα έως τις 29 Φεβρουαρίου χορηγεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν άμεσα και πιθανότατα πριν από τα Χριστούγεννα.

Την εν λόγω απόφαση ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, σε μία προσπάθεια να δοθούν ανάσες στα νοικοκυριά που δοκιμάζονται από την ακρίβεια.Ακόμα, ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε νέο σύστημα υποβολής προστίμων για εκπρόθεσμες πληρωμές.Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα θα υπολογίζονται κλιμακωτά και όχι απευθείας μετά τη λήξη της προθεσμίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι και πέρυσι είχε δοθεί προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Τα τέλη κυκλοφορίας 2024 και οι τρεις τρόποι πληρωμής

Το πρώτο βήμα είναι οι ιδιοκτήτες οχημάτων να «κατεβάσουν» στον υπολογιστή τους ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας. Στη συνέχεια μπορούν να προχωρήσουν σε πληρωμή του ποσού με τρεις τρόπους:

  • Να επισκεφθούν ένα μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών και να σκανάρουν το QR code του ειδοποιητηρίου, ακολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη.
  • Να μπουν στο e-banking και να πληρώσουν χρησιμοποιώντας τον 23ψήφιο κωδικό RF που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο.
  • Να πληρώσουν σε κάποιο κατάστημα τράπεζας ή ΕΛΤΑ επιδεικνύοντας το ειδοποιητήριο.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments