Πολιτική

Γρήγορους ρυθμούς στο κυβερνητικό έργο θέλει ο Κ. Μητσοτάκης

Γρήγορους ρυθμούς στο κυβερνητικό έργο θέλει ο Κ. Μητσοτάκης

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ MARK RUTTE (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Τρία νομοσχέδια προτεραιοποιούνται σε πρώτο χρόνο από τον πρωθυπουργό.

Δέκα ημέρες πριν από την είσοδο της νέας χρονιάς και στο κυβερνητικό επιτελείο προγραμματίζουν ήδη τις άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για το 2024.

Ο κεντρικός στόχος είναι, αφενός, να εφαρμοστεί το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων παράλληλα με τις προγραμματισμένες επενδύσεις και, αφετέρου, να εφαρμοστούν επίσης πρόσθετα μέτρα για την υποστήριξη των νοικοκυριών για την έξοδο από τη φτώχεια.

Ο Πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί για περαιτέρω στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών ενόψει της κρίσης, ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο που θα προκύψει, και η κυβέρνηση ποντάρει στην άμεση στήριξη του εθνικού εισοδήματος μέσω έξι μόνιμων μέτρων ύψους 1,6 δισ. ευρώ και 12 δισ. ευρώ το 2024 που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Κατά τη διάσκεψη των προέδρων, οι βουλευτές ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο της Βουλής,  Κωνσταντίνο Τασούλα, σχετικά με το σχέδιο για το νομοθετικό έργο.

Με βάση το σχέδιο αυτό, η Βουλή θα εισέλθει στο νέο έτος με τρία νομοσχέδια. Τα νομοσχέδια για τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, την εκπαίδευση (επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση) και την επιστολική ψήφο θα κατατεθούν στις αρμόδιες επιτροπές μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Επιπλέον, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης “τρέχει” την εφαρμογή τροποποιήσεων για την επιτάχυνση της διαδικασίας ολοκλήρωσης του κτηματολογίου, μετά από ρύθμιση για το χειρισμό εκκρεμοτήτων στις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Επιπλέον, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης «τρέχει» τις προωθούμενες αλλαγές για την επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου, μετά από τη ρύθμιση για τη διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων στις μεταγραφές ακινήτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, όλοι οι υπουργοί καλούνται να δώσουν προτεραιότητα στην πορεία προς το 2024, όπως περιγράφεται στους μπλε φακέλους που μοιράστηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Επιπλέον, στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται και προωθούνται στη μεταρρυθμιστική ατζέντα, η οποία περιλαμβάνει συνολικά περισσότερες από 2.000 δράσεις, μαζί με 279 έργα και 500 επενδυτικά ορόσημα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments