Πολιτική

Άδωνις: Ο Κασσελάκης κάνει την πλάκα του από το Παρίσι

Άδωνις: Ο Κασσελάκης κάνει την πλάκα του από το Παρίσι

Πηγή Φωτογραφίας: [365849] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024" / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Βαρετά τα επιχειρήματα της αριστεράς κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει την πλάκα του από το Παρίσι», τονίζει χαρακτηριστικά, σε σημερινή τηλεοπτική παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος βρίσκει πληκτική την επιχειρηματολογία της αριστεράς εναντίον των ιδιωτικών ΑΕΙ.

Συγκεκριμένα, ερωτώμενος για τις πρόσφατες αναρτήσεις του κυρίου Κασσελάκη, που στοχοποιούν τον Άδωνι, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απαντά: «Εγώ θαυμάζω τον κ. Κασσελάκη. Ο άνθρωπος κάνει την πλάκα του από το Παρίσι, αν και, επειδή είναι πια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να μην έχει κρυφές επαγγελματικές δραστηριότητες, κρυφούς επαγγελματικούς λόγους»,

«Επί της ουσίας», συνεχίζει ο Ά. Γεωργιάδης, «έχουμε ανάγκη από εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων. Όλοι οι κλάδοι της οικονομίας παραπονιούνται για το τεράστιο έλλειμμα εργατικών χειρών. Κάποιες χιλιάδες νόμιμες μετακλήσεις θα κάνουμε για να καλύψουμε εργατικά κενά.  Άλλο πράγμα η λαθρομετανάστευση και άλλο πράγμα είναι η νόμιμη μετάκληση. Νόμιμη μετάκληση σημαίνει νόμιμος μετανάστης, κάτι που δεν έχει σχέση με push backs.  Η έκφραση ατζέντα Ισλαμαμπάντ είναι προβληματική. Είναι μια έκφραση που θυμίζει Κυριάκο Βελόπουλο και άκρα δεξιά. Στην ακραία δεξιά χρησιμοποιούνται τέτοιες εκφράσεις.  Γεωργία, Μολδαβία και Ινδία είναι οι χώρες που ερχόμαστε σε συμφωνία για μετακλήσεις εργαζομένων. Συμφωνία με το Πακιστάν δεν έχουμε. Αυτά που λέει ο κύριος Κασσελάκης είναι ανυπόστατα».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο Ευρωβαρόμετρο που μιλά για οκτώ στους δέκα Έλληνες που δυσκολεύονται οικονομικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει πως «το Ευρωβαρόμετρο είναι μία δημοσκόπηση. Ο κόσμος έχει πάντα παράπονα και αιτήματα. Δεν υπάρχει καμία δημοσκόπηση όπου οι πολίτες να δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι. Η ακρίβεια ως φαινόμενο είναι πολύ μεγαλύτερη των μέτρων που έχουμε πάρει. Η ακρίβεια είναι ένα τεράστιο και παγκόσμιο πρόβλημα. Δεν υπάρχει χώρα της Ευρώπης που να μη βιώνει την ακρίβεια αυτή τη στιγμή. Η ακρίβεια είναι πολύ δύσκολα διαχειρίσιμη ως πραγματικότητα. Τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι ανακουφιστικά. Με τον ΕΦΚΑ και την ΔΥΠΑ πληρώσαμε αυτή την εβδομάδα ένα σκασμό λεφτά. Ενδεικτικά, δώσαμε 30% αύξηση στους συνταξιούχους, δώσαμε αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, επιβλήθηκε πρόστιμο από την επιτροπή ανταγωνισμού στις τράπεζες.

Άρα, η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα πρόβλημα αλλά αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο πρωθυπουργός κάθε άλλο παρά αδιάφοροι είναι».

Ερωτώμενος σχετικά με το πρόστιμο που επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις τράπεζες, ο υπουργός Εργασίας απαντά: «Νοιώθω πολύ υπερήφανος για το πρόστιμο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τράπεζες. Η έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού άρχισε να λειτουργεί επί θητείας μου. Το πρόστιμο δεν επιστρέφει άμεσα στους πολίτες. Οι θεσμοί αυτοί λειτουργούν με έναν ορισμένο τρόπο, για να έχουν νομικά δεμένες παρεμβάσεις. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού επί Νέας Δημοκρατίας μπήκε στις τράπεζες, όχι επί ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ».

Σε σχέση με τα ιδιωτικά ΑΕΙ, αναφέρεται ότι «έχω βαρεθεί να ακούω τα ίδια πράγματα από την αριστερά. Ακούω την αριστερά να επαναλαμβάνει τα ίδια επιχειρήματα. Ο κόσμος προχωράει. Η Κύπρος έγινε με τα πανεπιστήμια μια καινούργια χώρα. Η αριστερά είναι βαρετή, οι αριστεροί προκαλούν υπνηλία. Πρόθεση του κ. Πιερρακάκη είναι η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και παράλληλα, είναι η ενδυνάμωση του δημοσίου πανεπιστημίου. Δημιουργούμε μη κρατικά και μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ και, την ίδια στιγμή, προωθούμε μέτρα αναβάθμισης των δημοσίων πανεπιστημίων.

Πιστεύω πως η Ελλάδα θα πάει πολύ καλά στην υποδοχή ξένων και σοβαρών πανεπιστημίων. Πιστεύω πως θα προσελκύσουμε πολύ υψηλού επιπέδου πανεπιστήμια. Τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι καλά πανεπιστήμια. Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τα δημόσια πανεπιστήμια.

Το άρθρο 16 του Συντάγματος δεν πρέπει να παραβιάζει το ενωσιακό δίκαιο. Το ευρωενωσιακό δίκαιο είναι ανώτερο του εθνικού δικαίου και η εσωτερική έννομη τάξη οφείλει να ευθυγραμμίζεται με την ευρωενωσιακή».

Τέλος, σχετικά με τις πρόσφατες αλλαγές στον ΕΦΚΑ, ο υπουργός Εργασίας  υπογραμμίζει πως «πρόκειται για μια πραγματική πρωτοπορία. Μετατρέπουμε τον ΕΦΚΑ σε κράτος που θέλει να μας εξυπηρετήσει από κράτος που κυνηγάμε να μας εξυπηρετήσει. Ο ΕΦΚΑ με τη μεγάλη ψηφιοποίηση που κάνουμε πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο», καταλήγει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments