Αθλητισμός

Εθνική Ελλάδας: Ποιοι είναι οι υποψήφιοι για την αντικατάσταση του Τσιμίκα [vid]

Εθνική Ελλάδας: Ποιοι είναι οι υποψήφιοι για την αντικατάσταση του Τσιμίκα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [365102] ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΕΛΛΑΔΑ - ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΑΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι για την αριστερή πλευρά της άμυνας

Σοκ στην Εθνική Ελλάδας και στη Λίβερπουλ μετά τον τραυματισμό του Κώστα Τσιμίκα στο ματς των Reds κόντρα στην Άρσεναλ, με τον Έλληνα μπακ να έχει υποστεί κάταγμα κλείδας. Αυτό σημαίνει πως θα μείνει έως και τρεις μήνες εκτός, χάνοντας σειρά σημαντικών αγώνων.

Από εκεί και πέρα μένει να φανεί ποιος θα είναι ο δεύτερος αριστερός μπακ που θα κληθεί. Μία επιλογή είναι ο Μπάμπης Λυκογιάννης. Ο 30χρονος, ο οποίος έχει μόλις έξι συμμετοχές με την Εθνική, έχει παίξει σε 12 παιχνίδια στη Serie A με τη φανέλα της Μπολόνια με ένα γκολ.

Επιλογή αποτελεί και ο Γιώργος Κυριακόπουλος, αλλά δίχως να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Ο 27χρονος έχει 15 παιχνίδια με τρεις ασίστ με τη Μόντσα στο ιταλικό πρωτάθλημα. Βέβαια φέτος χρησιμοποιείται και ως αριστερός μέσος. Τελευταίο του ματς με το εθνόσημο επί Πογέτ ήταν το φιλικό με την Ουγγαρία στις 20 Νοεμβρίου του 2022.

Μία λύση θα μπορούσε να είναι και ο Λεονάρντο Κούτρης. Δεν έχει αγωνιστεί ποτέ κατά τη διάρκεια της θητείας του Πογέτ, ωστόσο έχει επίσης γεμάτη σεζόν με την Πόγον Σέζτσιν. Συγκεκριμένα, έχει 25 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με δύο ασίστ.

Βέβαια, δεν αποκλείεται η αποστολή του Ουρουγουανού τεχνικού να περιλαμβάνει τρία δεξία μπακ (Ρότα, Μπάλντοκ, Σάλιακας) και ένας εξ αυτών να αντικαταστήσει τον Γιαννούλη, εάν χρειαστεί κατά τη διάρκεια των μπαράζ. Πάντως, η ενδεχόμενη απώλεια του Τσιμίκα έχει δημιουργήσει έναν “γρίφο” για τον Γκουστάβο Πογέτ.

Πηγή: sport24.gr.//Κώστας Αυγουστάκης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments