Διεθνή

Η Ευρώπη σε ετοιμότητα για τρομοκρατικές επιθέσεις

Η Ευρώπη σε ετοιμότητα για τρομοκρατικές επιθέσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Euractiv.com

Σε κατάσταση συναγερμού οι Αρχές στην Ευρώπη.

Σε κατάσταση συναγερμού τελούν οι Αρχές στην Ευρώπη υπό τον φόβο πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Γάζα.

Τρία άτομα που θεωρούνται ύποπτα για διασυνδέσεις με ισλαμιστικά δίκτυα συνελήφθησαν στην Αυστρία. Τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί γύρω από τις εκκλησίες και τις χριστουγεννιάτικες αγορές στη Βιέννη και το Βερολίνο λόγω του “αυξημένου κινδύνου” τρομοκρατικών επιθέσεων.

Το υπουργείο Εσωτερικών αποκάλυψε ότι τέσσερα άτομα συνελήφθησαν το Σάββατο. Ένας από τους συλληφθέντες αφέθηκε ελεύθερος, ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν υπό κράτηση. Επικαλούμενη “αυξημένο κίνδυνο”, η αστυνομία έχει εντείνει τους ελέγχους, κυρίως σε εκκλησίες και άλλους χώρους λατρείας στη Βιέννη και γύρω από τις χριστουγεννιάτικες αγορές. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν υπάρχει “άμεση απειλή επίθεσης” στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Στη γειτονική Ιταλία, με βάση ειδική ανακοίνωση που απέστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών στις νομαρχίες της χώρας, τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί στην Ιταλία για την αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων. Αναφέρεται στην ενίσχυση των μέτρων και των δραστηριοτήτων ασφαλείας για την αποτροπή τυχόν επιθέσεων λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή και αναφέρει ότι ελικόπτερα θα πετούν στον εναέριο χώρο πάνω από τα κέντρα των ιταλικών πόλεων. Παράλληλα, αναμένεται νέα θεαματική κινητοποίηση από περιβαλλοντικές ομάδες.

Παράλληλα, η αστυνομία της Σλοβακίας ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν άνδρα ο οποίος είχε απειλήσει να πραγματοποιήσει μια επίθεση παρόμοια με το μακελειό της Πέμπτης στην Πράγα. Σύμφωνα με το BBC, ο 64χρονος συνελήφθη στη βόρεια πόλη Ζίλινα αφού κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης την ίδια ημέρα της σφαγής στην Τσεχία υποστηρίζοντας ότι σκόπευε να κάνει «ό,τι συνέβη στην Πράγα».

Χθες, Σάββατο, η αστυνομία της Γερμανίας έλαβε ένα “σήμα κινδύνου” τη νύχτα του Αγίου Συλβέστρου, δηλαδή παραμονή της Πρωτοχρονιάς, και έλεγξε τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

«Μολονότι η πληροφορία αφορά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα φροντίσουμε από απόψε για την ασφάλεια των επισκεπτών του καθεδρικού ναού, ενόψει των Χριστουγέννων», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολονίας, Μίχαελ Έσερ.

Μετά τη βραδινή λειτουργία και με τη σύμφωνη γνώμη του υπεύθυνου για την ασφάλεια του ναού, ο χώρος ερευνήθηκε από εκπαιδευμένους σκύλους. «Την Κυριακή, όλοι οι επισκέπτες θα ελεγχθούν προτού να μπουν στον χώρο λατρείας» διευκρίνισε η αστυνομία, συστήνοντας στους πιστούς να φτάσουν νωρίς και να μην έχουν μαζί τους τσάντες.

Στην ανατολική Γαλλία, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνέλαβε πέντε άτομα ως ύποπτα για απόπειρα τρομοκρατίας. Ο υπουργός Εσωτερικών συνέστησε στις αστυνομικές αρχές να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στις διαδηλώσεις και στα θρησκευτικά ιδρύματα κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν επίσης έναν επιβάτη σε αεροπλάνο που μετέφερε 303 Ινδούς υπηκόους μετά από ανώνυμη πληροφορία ότι ταξίδευαν παράνομα. Ένα ρουμανικό αεροσκάφος σταμάτησε για ανεφοδιασμό στο αεροδρόμιο Βατρί της ανατολικής Γαλλίας κατά τη διάρκεια πτήσης μεταξύ Ντουμπάι και Νικαράγουα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments