Πολιτική

Ακρίβεια και παραβατικότητα στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας

Ακρίβεια και παραβατικότητα στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Τα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών απασχολούν σοβαρά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους αποκαλύφθηκαν με την προσθήκη του θέματος της εγκληματικότητας, εκτός από το θέμα της ακρίβειας, που είναι μόνιμα πρώτο. Είναι γνωστό στο Μαξίμου ότι οι βασικοί αντίπαλοι είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας, καθώς η ΝΔ έχει προβάδισμα 25 μονάδων έναντι της αντιπολίτευσης, αλλά μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα στο πεδίο της καθημερινότητας.

Το αρνητικό για την κυβέρνηση είναι πως δεν έχει καταφέρει ακόμη να βρει  το κατάλληλο αντίδοτο στην άνοδο των τιμών και τώρα έχει να αντιμετωπίσει την ανησυχητική αύξηση της εγκληματικότητας και της βίας. Η εγκληματικότητα, η οποία είχε σκαρφαλώσει από το 10% στο 22% των προτεραιοτήτων και των ιεραρχήσεων των πολιτών, κατατάσσεται πια ως το τρίτο σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινή γνώμη.

Η βία κατά ανηλίκων σε όλη τη χώρα, η ακραία επίθεση εναντίον αστυνομικού υπαλλήλου στου Ρέντη, η ανταλλαγή πυροβολισμών στο Γκάζι και μια βόμβα που τοποθετήθηκε κοντά στο αρχηγείο των ΜΑΤ είναι μερικά μόνο από τα πρόσφατα περιστατικά που έθεσαν σε κίνδυνο μαθητές και πολίτες καθώς και αστυνομικούς. Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Γιάννης Οικονόμου τον περασμένο Σεπτέμβριο για τη σταδιακή επιστροφή 2.500 αστυνομικών στους δρόμους φαίνεται πως πρέπει να πλαισιωθούν από πρόσθετα, συμπληρωματικά μέτρα.

 Το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει διαχρονικά και ορθά πως η ακρίβεια δεν είναι μόνο ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό πρόβλημα, ενώ η πολιτική ασφάλεια είναι καθαρά εσωτερικό ζήτημα. Η αποτελεσματικότητα της αντιμετώπισης των καθημερινών προβλημάτων παραδοσιακά καθόριζε σε μεγάλο βαθμό την εκάστοτε κυβέρνηση.

Από την άλλη πλευρά, ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο εφησυχασμός, τον οποίο δεν υποτιμά ο πρωθυπουργός κυρίως λόγω της απουσίας πολιτικών αντιπάλων. Αλλά ενώ ο πολιτικός χρόνος μπορεί να είναι μακρύς, δεν είναι απεριόριστος. Πρέπει να ληφθούν αποφασιστικές αποφάσεις και να επιτευχθούν άμεσα αποτελέσματα στον ποινικό τομέα. Το πρώτο στοίχημα είναι τα μέτρα για την οπαδική βία. Και η κυβέρνηση έχει θεμελιωμένους λόγους να ευελπιστεί αυτή τη φορά.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνονται αποφάσεις για τη βία στους αγωνιστικούς χώρους ύστερα από ένα σοβαρό περιστατικό, και ίσως να μην είναι η τελευταία. Σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει ο βαθμός στον οποίο θα διεξαχθούν οι δικαστικές έρευνες για να σταματήσουν οι εγκληματικές συμμορίες να διεισδύουν σε δημοφιλή αθλήματα, καθώς επίσης και η διάρκεια των μέτρων και η ομαλή επιστροφή των φιλάθλων στο γήπεδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments