Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ποια νέα πρόσωπα θα προβληθούν το 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποια νέα πρόσωπα θα προβληθούν το 2024

Πηγή Φωτογραφίας: [365851] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΟ ΚΕΘΕΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ποια στελέχη πρόκειται να επανδρώσουν το νέο ηγετικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ από τη νέα χρονιά.

Καθώς η κάλπη για τις ευρωεκλογές, όπου θα κριθεί η νέα ηγεσία και όλες οι επιλογές της, δεν φαίνεται να είναι μακριά, ο Κουμουνδρού θέλει να ξεκινήσει με μια νέα εικόνα για το 2024. Όχι μόνο από μεσαία στελέχη, αλλά και από γνωστούς υποστηρικτές της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στελέχη της αντιπολίτευσης προβάλλουν το νέο πρόσωπο στην τηλεόραση, με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα να χαρακτηρίζει τον νέο πρόεδρο ως “φυντάνι”. Μετά τις μάχες χαρακωμάτων μεταξύ των “αυλικών” του νέου προέδρου, νέες ισορροπίες έχουν διαμορφωθεί και στο εσωκομματικό χρηματιστήριο.

Ύστερα από τη διπλή διάσπαση, η “ανακαίνιση” της βιτρίνας του κόμματος ήταν ένα από τα μελήματα της ηγεσίας Κουμουνδούρου, κίνηση που επιταχύνθηκε από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ των “φυλών” των “νέων προεδρικών”, μεταξύ των οποίων ο Παύλος Πολάκης, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Γιώργος Τσίπρας, ο Πέτρος Παππάς κ.ά., δηλαδή των στελεχών που πρόσκεινται στον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νίκο Παππά, με αφορμή τον χρόνο εκλογής της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Αν και τα τζαρτζαρίσματα μεταξύ μεσαίων στελεχών των δύο ομάδων δεν λείπουν σε συχνή βάση, η Κουμουνδούρου θέλησε να υπερβεί τον νέο κύκλο εσωστρέφειας βγάζοντας μπροστά την επόμενη, ηλικιακή και κομματικά, γενιά.

Η νέα ομάδα εργασίας περιλαμβάνει αρκετά γνωστά στελέχη, κάποια από τα οποία έχουν ευθεία αναφορά στον Στέφανο Κασσελάκη, τα οποία αναμένεται να προετοιμαστούν και με τη μορφή “φροντιστηρίων” από την Κουμουνδούρου το επόμενο διάστημα και να καταλάβουν θέσεις στην μάχη των τηλεοπτικών πάνελ, για να μείωση της τοξικότητας που κουβαλούν τα παλαιότερα στελέχη. Στη “δεκαετία Κασσελάκη”, πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Σ., όπως η Νατάσα Γκαρά, στέλεχος που εντάχθηκε επίσημα στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω της Προοδευτικής Συμμαχίας το 2019, αλλά και ο Θανάσης Οικονόμου, ο οποίος ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 2009 έως το 2012 πριν ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Σ.. είναι επίσης εξέχουσες προσωπικότητες.

Μεταξύ των πασοκογενών είναι ο Θοδωρής Δουλουμπέκης. Παραιτήθηκε από το ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών του Ιουνίου στην επαρχία Ρεθύμνου, όπου ήταν υποψήφιος της αντιπολίτευσης, μετά την απόφαση του πρώην αρχηγού του κόμματος Αλέξη Τσίπρα να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο, παρά το γεγονός ότι είχε τερματίσει δεύτερος πίσω από τον Ανδρέα Τσάντο στις εκλογές του περασμένου Μαΐου. Επιπλέον, κάποιες από τις γυναίκες της ομάδας Κασσελάκη, όπως η Αγγελική Λεβέντη και η Μυρτώ Κοροβέση από την Ανατολική Αττική, που συμμετείχαν στις εθνικές εκλογές το καλοκαίρι και μόλις είχαν βαφτιστεί διά πυρός και σιδήρου, η Λ. Σουλελέ από τα Ιωάννινα, η Έφη Μιχελάκη από την Κοζάνη, η Νατάσα Γκαρά από τον Έβρο και η Κατερίνα Μπέρδου, η Τζένη Αρσένη από την Αθήνα και η Κλειώ Αγγελάκη από τη βόρεια Αθήνα, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments