Ελλάδα

Βασίλης Καρράς: Παρατείνεται το λαϊκό προσκύνημα για τον σπουδαίο ερμηνευτή

Βασίλης Καρράς: Παρατείνεται το λαϊκό προσκύνημα για τον σπουδαίο ερμηνευτή

Πηγή Φωτογραφίας: [366094] ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΡΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI)

Μέχρι αργά το βράδυ θα παραμείνει σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του.

Μέχρι αργά το βράδυ θα παραμείνει σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη, η σορός του σπουδαίου λαϊκού τραγουδιστή Βασίλη Καρρά, που έφυγε από τη ζωή την παραμονή των Χριστουγέννων, σε ηλικία 70 ετών.

Πλήθος φίλων και θαυμαστών του από διάφορα σημεία της Ελλάδας και το εξωτερικό, άνθρωποι του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου βρέθηκαν από το πρωί στον Ιερό Ναό όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία. Με βουρκωμένα τα μάτια, κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα και ψελλίζοντας στίχους των τραγουδιών του, άνθρωποι κάθε ηλικίας ήταν εκεί για να απευθύνουν το ύστατο χαίρε στον δημοφιλή καλλιτέχνη.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, ενώ επικήδειους εκφώνησαν – μεταξύ άλλων – ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος μετέφερε στην οικογένεια τού εκλιπόντος τα θερμά συλλυπητήρια του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι ο Βασίλης Καρράς «ήξερε να αγγίζει τις ψυχές των Ελλήνων».

Πολλοί, κρατάνε μπουκέτα με λευκά λουλούδια ώστε να αφήσουν στο φέρετρο. Η σωρός του θα βρίσκεται στην εκκλησία μέχρι το βράδυ, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να καταφτάσουν 35 τουριστικά λεωφορεία στη συμπρωτεύουσα με θαυμαστές που θέλουν να τον αποχαιρετήσουν.

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία, η οποία ξεκίνησε στις 12:35.

Το παρών στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας έδωσαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφεριάρχης της περιφεριακής ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο ηθοποιός Γιάννης Ζουγανέλης και ο τραγουδιστής Στέλιος Ρόκκος.

Υπενθυμίζεται ότι η κηδεία του θα τελεστή αύριο Τετάρτη στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας.

Ο Βασίλης Καρράς είχε εκφράσει την επιθυμία να κηδευτεί και να ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας, που επισκέπτονταν όσο πιο συχνά μπορούσε.

Ο τραγουδιστής έμενε στην Καρδία Θεσσαλονίκης και έδινε μια δύσκολη και γενναία μάχη με τον καρκίνο, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Χριστίνα, με την οποία είχαν παντρευτεί όταν ήταν μόλις 20 χρόνων.

Θαυμαστές του Βασίλη Καρρά κατέκλυσαν το προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη. Μάλιστα, ένας εξ αυτών ταξίδεψε πάνω από 1.000 χιλιόμετρα για να του πει το «τελευταίο αντίο».

Πρόκειται για τον Αντρέα, περίπου 30 ετών, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία. Από την εφηβική ηλικία έως και σήμερα, τα τραγούδια του «άρχοντα της καψούρας» του κρατούσαν συντροφιά.

Συγκινημένος για την απώλεια του αγαπημένου του τραγουδιστή, ο Αντρέας εξήγησε ότι στενοχωρήθηκε πολύ για τον χαμό του Βασίλη Καρρά, γιατί είναι «σαν να πέθανε μαζί του ένα κομμάτι της εφηβικής μου ηλικίας και της νιότης μου».

Χαρακτηριστικό του είναι ότι τα τραγούδια του προσέλκυαν θαυμαστές όλων των ηλικιών, τονίζει με ενδιαφέρον ο Αντρέας. «Όταν πήγαινα σε συναυλίες του Βασίλη, έβλεπα όλες τις γενιές, από 15χρονα μέχρι και πιο προχωρημένες ηλικίες» είπε και έκλεισε λέγοντας ότι τον αγαπάει και θα τον έχει πάντα στην καρδιά του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments