Ελλάδα

Βασίλης Καρράς: Βαθιά συγκίνηση στο λαϊκό προσκύνημα

Βασίλης Καρράς: Βαθιά συγκίνηση στο λαϊκό προσκύνημα

Πηγή Φωτογραφίας: [366094] ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΡΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI)

Συντετριμμένες η κόρη και η σύζυγός του.

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη η εξόδιος ακολουθία για τον Βασίλη Καρρά, με χιλιάδες κόσμου να αποχαιρετούν τον αγαπημένο λαϊκό τραγουδιστή.

Το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Βασίλη Καρρά, στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί και θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στη Θεσσαλονίκη αναμένονται περί τα 35 τουριστικά λεωφορεία με θαυμαστές του λαϊκού καλλιτέχνη, όπως και άτομα που θα αφιχθούν με τον σιδηρόδρομο, αλλά και ιδιωτικά αυτοκίνητα για να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τους τραγουδιστή.

Γνωστοί καλλιτέχνες, πολιτικοί και φίλοι του λαϊκού τραγουδιστή πήγαν για να αποχαιρετήσουν τον Βασίλη Καρρά στο λαϊκό προσκύνημα. Ανάμεσά τους ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Βόλου και κουμπάρος του, Αχιλλέας Μπέος, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Λένα Ζευγαρά, ο Πέτρος Ιακωβίδης, ο Κωνσταντίνος Αργυρός και η Άντζελα Δημητρίου, μεταξύ άλλων.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος Ευάγγελος Αραμπατζής και φίλος του Βασίλη Καρρά, που εκφώνησε τον επικήδειο λόγο, είπε πως η τελευταία του επιθυμία για μια μεγάλη συναυλία με 3.000 μουσικούς, θα γίνει πραγματικότητα τον Ιούλιο.

Η Άντζελα Δημητρίου, εμφανώς συγκινημένη, δήλωσε «με τον Βασίλη ήμασταν σαν αδέλφια, είναι πολύ περίεργη μέρα».

Ο Πέτρος Ιακωβίδης τόνισε πόσο μεγάλη βοήθεια παρείχε στους νέους ο Βασίλης Καρράς: «Βοηθούσε πολύ τους νέους καλλιτέχνες, μέσα από συμβουλές, στα μαγαζιά».

Το «παρών», έδωσε και ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης. Όπως δήλωσε, «σήμερα είναι δύσκολη μέρα για τη Θεσσαλονίκη, ευχόμαστε καλό παράδεισο. Του οφείλουμε αγάπη, σεβασμό και προπαντός πολλές από τις αξέχαστες στιγμές που μας χάρισε».

Η ταφή του Βασίλη Καρρά θα γίνει στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας, την Τετάρτη 27/12, στις 12:00.

Η σύζυγος και η κόρη του δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους:

Κρατώντας λευκά λουλούδια, φίλοι και θαυμαστές είχαν συγκεντρωθεί ήδη από τις 8 το πρωί στην εκκλησία, ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής στον αγαπημένο λαϊκό τραγουδιστή.

Ο Βασίλης Καρράς εξέπνευσε το απόγευμα της Κυριακής 24/12, στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη όπου νοσηλεύονταν δίνοντας μάχη με τον καρκίνο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, νοσούσε και από τον κορωνοϊό.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση της απώλειας του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή, χρήστες των social media όλων των ηλικιών αποφάσισαν να τον αποχαιρετήσουν με στίχους από τα πιο γνωστά του τραγούδια, συνθήματα αλλά και λόγια αγάπης.

Ο Βασίλης Καρράς είχε εκφράσει την επιθυμία να κηδευτεί και να ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας, που επισκέπτονταν όσο πιο συχνά μπορούσε.

Εκεί είχε ένα μεγάλο κτήμα, γνωστό ως Φάρμα Καρρά, όπου καλλιεργούσε ελιές και παρήγαγε λάδι, αλλά και σταφύλια και λαχανικά. Ανέβαινε στο Παγγαίο και μάζευε κράνα, ενώ η ζωή στο χωριό τον αποσυμπίεζε και του έδινε ζωή. Βοήθησε μάλιστα και σε πολλά έργα και οι κάτοικοι του είχαν μεγάλη αδυναμία, γιατί εκεί γινόταν ένα μαζί τους.

Ο Βασίλης Καρράς έμενε στην Καρδία Θεσσαλονίκης και έδινε μια δύσκολη και γενναία μάχη με τον καρκίνο, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Χριστίνα, με την οποία είχαν παντρευτεί όταν ήταν μόλις 20 χρόνων.

Λίγες ώρες μετά τον θάνατό του, η κόρη του Ειρήνη Κεσογλίδου μοιράστηκε φωτογραφία τους στον λογαριασμό της στο Facebook. Σε αυτή πατέρας και κόρη ποζάρουν αγκαλιασμένοι, κοιτώντας ο ένας τον άλλον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments