Διεθνή

Γκάμπριελ: Αποτυγχάνει η ενσωμάτωση μεταναστών στη Γερμανία

Γκάμπριελ: Αποτυγχάνει η ενσωμάτωση μεταναστών στη Γερμανία

Πηγή Φωτογραφίας: Gabriel: Wir müssen etwas riskieren/FAZ.NET

Ο πρώην ηγέτης του SPD ζήτησε νέα πορεία στη μεταναστευτική πολιτική ενόψει των ευρωεκλογών την επόμενη χρονιά. Σχεδόν 305.000 άνθρωποι έκαναν αίτηση ασύλου στη Γερμανία για πρώτη φορά το 2023 καταγράφοντας αύξηση 60%.

Ο πρώην ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και πρώην αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε πως πιστεύει ότι η χώρα αποτυγχάνει στην ενσωμάτωση των μεταναστών.

«Ο κόσμος δεν είναι τυφλός και μπορεί να δει πως από τη μια, η Ευρώπη δεν προστατεύει αποτελεσματικά τα εξωτερικά της σύνορα και, από την άλλη, εμείς αποτυγχάνουμε σε πολλούς τομείς σε ό,τι αφορά την ενσωμάτωση των μεταναστών που φθάνουν εδώ», τόνισε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung που δημοσιεύονται σήμερα. «Τα αποτελέσματα της έρευνας αξιολόγησης μαθητών PISA που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα είναι ένα από τα πολλά στοιχεία που το αποδεικνύουν αυτό», δήλωσε.

Με βάση τα αποτελέσματα του προγράμματος PISA που δημοσιεύτηκαν στις αρχές Δεκεμβρίου, οι έφηβοι ηλικίας 15/16 ετών στη Γερμανία κατέγραψαν τις χειρότερες επιδόσεις στην κατανόηση κειμένου, στα μαθηματικά και στις φυσικές επιστήμες που έχουν σημειωθεί ποτέ στη Γερμανία.

Ο Γκάμπριελ ζήτησε νέα πορεία στη μεταναστευτική πολιτική στη Γερμανία ενόψει των ευρωεκλογών την επόμενη χρονιά. «Όσο λιγότερο τα δημοκρατικά κόμματα μιλούν γι’ αυτό το δύσκολο θέμα με πεφωτισμένο τρόπο και χωρίς τις μεγαλοστομίες της προεκλογικής περιόδου, τόσο ευκολότερα θα είναι τα πράγματα θα είναι για την AfD (το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία)», δήλωσε ο ίδιος. «Διότι για πολλούς στη Γερμανία, το θέμα της μετανάστευσης είναι ένδειξη αυξανόμενης ανασφάλειας», δήλωσε.

Από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του 2023, σχεδόν 305.000 άνθρωποι έκαναν αίτηση ασύλου στη Γερμανία για πρώτη φορά – ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά περίπου 60% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα δημοκρατικά κόμματα φοβούνται να αντιμετωπίσουν πραγματικά το θέμα αυτό, έκρινε ο πρώην αντικαγκελάριος. «Από τη μία πλευρά, διότι δεν υπάρχουν ‘λυσάρια’ και πολλά πράγματα ενέχουν δυσκολίες, το οποίο θεωρούμε δύσκολο για ανθρωπιστικούς λόγους. Και από την άλλη, διότι τα κόμματα φοβούνται ότι πλησιάζουν πολύ το AfD».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments