Πολιτική

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου, το ζήτημα τιμής για την Πολιτεία

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου, το ζήτημα τιμής για την Πολιτεία

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΥΑΔΙΚΤΥΟ

Η συνάντηση έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί γίνεται στη σκιά της προεργασίας εκ μέρους της κυβέρνησης για την κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Η συνάντηση, όπως έμαθα, θα γίνει αμέσως μετά τις γιορτές και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σήμερα λόγω των εορτών θα ξεκινήσω από την Εκκλησία και τις σχέσεις με την κυβέρνηση και ιδιαίτερα αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Πληροφορήθηκα ότι ο πρωθυπουργός θα συναντήσει σύντομα τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας και ανάμεσα στα θέματα που θα κουβεντιάσουν θα είναι και αυτό της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, που αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυµο. Η συνάντηση έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί γίνεται στη σκιά της προεργασίας εκ μέρους της κυβέρνησης για την κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Η συνάντηση, όπως έμαθα, θα γίνει αμέσως μετά τις γιορτές και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ζήτημα τιμής για την Πολιτεία Ένα άλλο σοβαρό, ανοιχτό μέτωπο είναι αυτό της οπαδικής βίας. Ο αστυνόμος Γιώργος Λυγγερίδης κατέληξε μετά τη ναυτική φωτοβολίδα που δέχτηκε έξω από το γήπεδο στου Ρέντη, στο περιθώριο του αγώνα βόλεϊ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Από το χθεσινό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, πέραν των συλλυπητηρίων, μένει αυτό: «Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία». Μετά το θάνατο του αστυνομικού, το κατηγορητήριο άλλαξε και όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση θα δικαστούν για ανθρωποκτονία. Η υπόθεση στην ουσία τώρα ξεκινά.

Το δάνειο του Στέφανου Μια σημαντική κίνηση έκανε, όπως έμαθα, ο Στέφανος Κασσελάκης, που εμφανίστηκε ως Άγιος Βασίλης και αποφάσισε να δανείσει από τα δικά του χρήματα στο ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ με ένα εξαψήφιο ποσό, ώστε και οι εργαζόμενοι να πάρουν τους μισθούς τους και ταμειακά ο ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει χωρίς χρέη το 2023.

Η μαύρη τρύπα στα ΜΜΕ του κόμματος Έτσι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δίνει προσωρινή λύση στις οικονομικές δυσκολίες του κόμματος, προκειμένου να πληρωθούν οι υποχρεώσεις του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το τέλος του χρόνου και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην έχει οικονομικές εκκρεμότητες. Ο δανεισμός γίνεται, καθώς, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, δεν επιτρέπεται η δωρεά στο κόμμα πάνω από 20.000 ευρώ. Την ίδια ώρα, ο Κασσελάκης δεν επιθυμεί να συντηρεί έτσι όπως είναι τη «μαύρη τρύπα στα ΜΜΕ του κόμματος», τα οποία έχει αποφασίσει να κρατήσει, προχωρώντας, ωστόσο, σε εξυγίανση.

Νοικοκύρης και πυρά στον Τζανακόπουλο Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να συμμαζέψει οικονομικά τα κομματικά μίντια, προκειμένου μελλοντικά να βγάζουν μόνα τους τα έξοδά τους. Και, όπως μου είπαν, ρίχνει χολή στον πρώην γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Τζανακόπουλο, θεωρώντας τον υπεύθυνο για πολλά προβλήματα, τα οποία υπάρχουν σήμερα στο κόμμα. «Φέρτε μου όλες τις προτάσεις που σας είχε απορρίψει ο Τζανακόπουλος και θα τις κάνω αμέσως αποδεκτές», φέρεται να έχει πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αν και άνθρωποι που κόμματος μού είπαν πως είναι άδικο αυτό.

Γκρίνια στη Νέα Αριστερά Πολλές γκρίνιες υπάρχουν για τη Νέα Αριστερά, που καταγράφει χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις και σε καμία περίπτωση δεν ήταν αυτή η δυναμική που κάποιοι ανέμεναν. Όταν περάσουν οι γιορτές και η πολιτική ζωή επιστρέψει στην καθημερινότητά της, θα φανούν τα πραγματικά προβλήματα.

Επιβράβευση Ρουσόπουλου Μέσα στις γιορτές, έχοντας και τη δυνατότητα να μιλήσω με πολλά στελέχη και της Νέας Δημοκρατίας για ευχές, έμαθα κάτι που, όντως, είναι αξιοσημείωτο και αποτελεί θετικό σήμα. Ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, πρόσφατα συγκέντρωσε συντριπτικά ποσοστά στο ΕΛΚ για υποψήφιος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν από την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Μάλιστα, μου επισήμαναν -και δεν το γνώριζα, ότι σε προ ημερών ψηφοφορία στις τάξεις του ΕΛΚ με συμμετοχή βουλευτών από 46 χώρες, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός έλαβε ποσοστό 73%, που τον κατέστησε τον πιθανό επόμενο πρόεδρο του Κοινοβουλίου του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η τελική απόφαση για τον εκλεκτό του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, που, όπως μου είπαν, έβαλε το χεράκι του, θα ληφθεί στη συνεδρίαση του κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 22 Ιανουαρίου. Εάν συμβεί αυτό, θα είναι ο πρώτος έλληνας πολιτικός, που θα καταλάβει τη θέση του Προέδρου στον παλαιότερο ευρωπαϊκό οργανισμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο οποίος ιδρύθηκε πριν από 75 χρόνια. Το ενδιαφέρον είναι ότι την υποψηφιότητα Ρουσόπουλου θα υποστηρίξουν και οι εκπρόσωποι όλων των ελληνικών κομμάτων, που συμμετέχουν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η καψούρα του Βορίδη Χθες ήταν μια στενάχωρη μέρα από πολλές πλευρές και μέσα σε αυτό το τοπίο έγινε και ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον λαϊκό τραγουδιστή Βασίλη Καρρά. Ο λαϊκός βάρδος αγαπήθηκε και από πολλούς πολιτικούς και ένας εξ αυτών, όπως έμαθα, που έχει και καψούρα μαζί του, είναι ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

Κόκκινα δάνεια Παρεμπιπτόντως να σας αναφέρω ότι ο Μάκης Βορίδης θα είναι ο υπουργός, όπως έμαθα, που θα ασχοληθεί και με τα κόκκινα δάνεια.

Το φιλί του Τάιλερ Και από τα δυσάρεστα να πάμε στα ευχάριστα και να πεταχτούμε έως τις ΗΠΑ, όπου ο Στέφανος Κασσελάκης είχε χθες την ονομαστική του εορτή. Χαμός από τηλεφωνήματα και μηνύματα, αλλά το πιο ζεστό φιλί ήταν από τον σύντροφό του, Τάιλερ ΜακΜπέθ, πρωί πρωί, που του ευχήθηκε με αυτό τον τρόπο, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να είναι, όπως ήταν αναμενόμενο, περιχαρής.

Ξεχωριστά θα ορκιστεί ο Κασιδιάρης Σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, και του Δημοτικού Συμβουλίου, που προέκυψε από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, ωστόσο ο Ηλίας Κασιδιάρης θα είναι απών. Ο επικεφαλής της παράταξης Ελεύθεροι Αθηναίοι είναι ως γνωστόν έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού, καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό από τη Δικαιοσύνη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Αρχικά φερόταν να έχει λάβει ειδική άδεια από το σωφρονιστικό κατάστημα, για να είναι παρών, αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Η ορκωμοσία του Ηλία Κασιδιάρη θα γίνει αύριο, Παρασκευή, και θα είναι μόνος του, ενώ αμέσως μετά θα επιστρέψει στις φυλακές. Στη συνέχεια, αναμένεται να τεθεί σε αργία από τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, εφόσον είναι φυλακισμένος.

Στη Βιέννη ο Αλέξης Τσίπρας με την οικογένειά του Στη μαγευτική Βιέννη βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να απολαύσει το πνεύμα των Χριστουγέννων και των άγιων αυτών ημερών σε μια από τις ομορφότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Δεν πήγε βέβαια μόνος του, καθώς μαζί του βρίσκεται η σύντροφός του Μπέττυ Μπαζιάνα και τα παιδιά τους. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας απολαμβάνει στην Αυστρία τις βόλτες στο ιστορικό κέντρο και την στολισμένη αγορά, μακριά από τα προβλήματα και τις σκοτούρες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη Νέα Υόρκη η Πόπη Τσαπανίδου Δεν είναι, όμως, μονάχα ο τέως πρωθυπουργός εκτός Ελλάδος, καθώς την ίδια ώρα η τελευταία εκπρόσωπος Τύπου επί των ημερών του στην ηγεσία του κόμματος, η Πόπη Τσαπανίδου, απολαμβάνει τις ομορφιές της Νέας Υόρκης, ευχόμενη στους followers της στα social media «χρόνια πολλά» με μια φωτογραφία από το Rockefeller Center με φόντο το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Θυμίζουμε ότι η δημοσιογράφος διέσχισε τον Ατλαντικό με πλοίο, εκπληρώνοντας με αυτό τον τρόπο έναν προσωπικό της στόχο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments