Ελλάδα

Στον ανακριτή σήμερα ο 18χρονος αδελφοκτόνος

Στον ανακριτή σήμερα ο 18χρονος αδελφοκτόνος

Πηγή Φωτογραφίας: patrasevents.gr

Σύμφωνα με τις καταθέσεις ο 16χρονος χτύπησε τον 18χρονο αδελφό του και τότε άρπαξε το ψαλίδι προκειμένου να αμυνθεί.

Σήμερα θα οδηγηθεί στον ανακριτή ο 18χρονος που σκότωσε με ψαλίδι τον 16χρονο αδελφό του στο διαμέρισμά τους, στη Νέα Σμύρνη, μπροστά στα μάτια της μητέρας και της γιαγιάς τους.

Ο 18χρονος, ζήτησε τις προηγούμενες ημέρες και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί, ενώ σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία.

Τα δύο αδέλφια μάλωσαν για ασήμαντη αφορμή

Από τις καταθέσεις προκύπτει ότι τα δύο αδέλφια μάλωσαν για ασήμαντη αφορμή. Ο 16χρονος είχε πάρει μια μπλούζα του μεγάλου, χωρίς να τον ρωτήσει.

Τότε ο 18χρονος κυνήγησε τον 16χρονο μέσα στο σπίτι και τον κάρφωσε με ένα ψαλίδι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στο στήθος. Ο τραυματίας έφηβος διακομίστηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

«Έλεγε στον αδελφό του «που είναι η μπλούζα μου;» και το παιδί που έφυγε δεν την έδινε. Ο μικρός που έφυγε έβρισε το σύντροφό μου, τον είχε σπρώξει σε μια γωνία και ο σύντροφός μου επειδή έχει σπάσει το χέρι, λόγω άμυνας το έκανε όλο αυτό», είπε η σύντροφος του 18χρονου.

«Δεν είναι εγκληματίας αλλά ένα παιδί που χρειάζεται βοήθεια»

«Δεν έχω συνειδητοποιήσει τίποτα ακόμα, δεν ξέρω ποιον να θρηνήσω πρώτα. Το ένα παιδί που έφυγε από αυτή τη ζωή ή το άλλο μου παιδί που κινδυνεύει να μπει στη φυλακή;», είπε η μητέρα του 18χρονου προσθέτοντας «δεν είναι εγκληματίας, είναι ένα παιδί που χρήζει βοήθειας, από τη δικαιοσύνη και την κοινωνία» τόνισε στις πρώτες της δηλώσεις η μητέρα του 18χρονου.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που τα δύο αγόρια τσακώθηκαν σοβαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περασμένο καλοκαίρι τα δύο αδέλφια είχαν τσακωθεί πάλι και ο 16χρονος είχε βγάλει σιδερογροθιά, ενώ ο 18χρονος μαχαίρι.

Το έκανα για να αμυνθώ

Ο 18χρονος στην κατάθεσή του στην Αστυνομία περιέγραψε πώς ξεκίνησαν όλα:

«Ετοιμάζαμε βαλίτσες για να φύγουμε ταξίδι στο εξωτερικό. Μάλωσα με τον αδερφό για μία μπλούζα, μου έριξε δύο γροθιές στο πρόσωπο και εγώ επειδή είχα το αριστερό μου χέρι σε γύψο, πήρα ένα ψαλίδι και τον χτύπησα μια φορά στα πλευρά του».

«Το έκανα πάνω στον καβγά, για να αμυνθώ. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να πάθει κάτι ο αδερφός μου. Πραγματικά δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήταν ατύχημα», πρόσθεσε ο δράστης.

«Τόλη μου δεν το ήθελα» Ο 16χρονος δέχτηκε την επίθεση στο σαλόνι. Την ώρα που έφτασε στην κουζίνα, κατέρρευσε.

«Ο μεγάλος μου εγγονός πήγε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στην κουζίνα και φώναζε: «Τόλη μου δεν το ήθελα, σύνελθε για μένα, θα γίνεις καλά», ενώ παράλληλα του έριχνε νερό. Η κόρη μου επειδή νόμιζε ότι το τραύμα του μικρού δεν ήταν σοβαρό, μας είπε να πούμε ότι ενώ αυτή έπαιζε με τον μικρό της γιο, αυτός έπεσε πάνω στο ψαλίδι που κρατούσε για να μην κατηγορηθεί ο μεγάλος της γιος αλλά καταλάβετέ τη, είναι μητέρα», είπε η γιαγιά των δύο αδερφών.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της γιαγιάς, ο 18χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ έχει νοσηλευτεί και στο νοσοκομείο.

«Ο μεγάλος μου εγγονός είναι πολύ καλό παιδί, έχει περάσει πολλά, ήταν γενικά δυστυχισμένο παιδί, έχει ψυχολογικά προβλήματα, έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομείο».

Τι είπε ο δικηγόρος του «Δεν είναι στυγνός εγκληματίας, δεν είναι ένας δολοφόνος. Είναι μια αδερφοκτονία που δεν είχε καμία πρόθεση να την τελέσει, διότι δεν είχαν ούτε περιουσιακό όφελος, ούτε διαφορά. Είναι ένα μοιραίο γεγονός το οποίο η Δικαιοσύνη θα πρέπει να δει με ανθρώπινο μάτι, χωρίς βέβαια να μείνει ατιμώρητη αυτή η πράξη, αλλά όχι με το να εφαρμόσει το ακραίο μέτρο της προσωρινής κράτησης» δήλωσε στο in, ο δικηγόρος του 18χρονου Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, λίγες ώρες πριν την απολογία.

«Δεν είναι εγκληματίας, γι’ αυτό ανέλαβα την υπόθεση αυτή. Δεν είναι ένας άνθρωπος που ήθελε να κάνει κακό στον αδερφό του κι αυτό δείχνει και δηλώνει η αμέσως επόμενη στάση του, μετά από την πράξη αυτή, να τον βοηθήσει (τον αδερφό του) δίνοντάς του τις πρώτες βοήθειες για να σωθεί έως και την ύστατη στιγμή…η κ. ανακρίτρια θα πρέπει να δώσει το παράδειγμα για να μη συμβεί ξανά τέτοια πράξη» κατέληξε ο δικηγόρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments