Lifestyle

Βασίλης Ζούλιας: «Οι γυναίκες στηρίζουν την παγκόσμια οικονομία – Οι άνδρες αναγνωρίζουν την κομψότητα»

Βασίλης Ζούλιας: «Οι γυναίκες στηρίζουν την παγκόσμια οικονομία – Οι άνδρες αναγνωρίζουν την κομψότητα»

Πηγή Φωτογραφίας: FACEBOOK/Vassilis Zoulias

Βασίλης Ζούλιας: «Προτιμώ μια κακόγουστη γυναίκα, παρά μια που προσπαθεί»

Ο Βασίλης Ζούλιας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», το πρωί της Παρασκευής 29 Δεκεμβρίου.

Ο σχεδιαστής μίλησε για τις τάσεις της μόδας, τα ρούχα που επιλέγουν οι Έλληνες για τις γιορτές, τη σειρά «Emily in Paris» και τόνισε τον ρόλο της γυναίκας στην παγκόσμια οικονομία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vassilis Zoulias (@vzoulias)

Αρχικά, για τη δημοφιλή σειρά του Netflix, είπε: «Είναι ωραίο να αναγνωρίζεται η δουλειά σου σε διεθνές επίπεδο, και να το βλέπεις αυτό να συμβαίνει μέσα σε μία νύχτα, μας έδωσε χαρά αυτό ήταν ευχάριστο. Είναι καλό κάποιος σχεδιαστής να έχει μία γραμμή η οποία να είναι αναγνωρίσιμη. Ήταν πολύ σημαντική συνεργασία. Δεν κάνω μόνο υψηλή ραπτική γιατί και το Prêt-à-porter είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μου».

Για τα δεδομένα στην Ελλάδα, ο Βασίλης Ζούλιας σχολίασε πως: «Υπάρχει πολύ δυνατή ελληνική μόδα αυτή την στιγμή στην Ελλάδα. Αφού μπορώ εγώ μπορούν και άλλοι, και έχουν διαπρέψει πολλοί επίσης. Ας αφήσουμε τις γυναίκες να κάνουν ότι θέλουν. Αν οι γυναίκες κάτσουν σπίτι τους τρεις μέρες θα καταρρεύσει η παγκόσμια οικονομία, οπότε σας ευχαριστούμε. Οι γυναίκες στηρίζουν την παγκόσμια οικονομία».

Βασίλης Ζούλιας: «Προτιμώ μια κακόγουστη γυναίκα, παρά μια που προσπαθεί»

Ο Βασίλης Ζούλιας έχει πολλούς λόγους για να είναι ευτυχισμένος. Από το κενό και μαύρο σκοτάδι κατάφερε να βγει στο φως και στα χρώματα. Γεννήθηκε στην Μήλο, ζει και δουλεύει στο κέντρο της Αθήνας και χαίρεται που τον αντιγράφουν. Γιατί έτσι επιβεβαιώνεται η σφραγίδα και η υπογραφή του.

«Δεν αισθάνομαι ότι τα έχω καταφέρει. Είμαι σε μια πορεία που έχει εξέλιξη. Γίνομαι συνεχώς καλύτερος και σαν άνθρωπος, και στην δουλειά μου. Αυτός είναι ο στόχος. Στα δέκα πέντε μου άρχισα να δουλεύω στη μόδα. Φτάνοντας, πέρυσι, στα Golden Globes είχα πίσω μου σχεδόν σαράντα χρόνια. Πρώτη φορά μπήκε το όνομα μου σε περιοδικό, στην Γυναίκα, το 1984. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, δουλεύω στην μόδα. Νομίζω ότι με οδήγησε εκεί ένα ένστικτο που είχα προς την καλαισθησία και μία περιέργεια. Εχω αναμνήσεις από ασπρόμαυρες ταινίες της δεκαετίας του ΄60, την Σοφία Λόρεν, την Οντρεϊ Χέπμπορν, παιδί ακόμα. Θυμάμαι τις φίλες της μητέρας μου, τις γυναίκες που έρχονταν στο σπίτι. Τις κοίταζα να δω τι φοράνε…

«Τόσα χρόνια στα περιοδικά έπρεπε να προβλέπω τι θα ήταν της μόδας σε έξι μήνες. Αυτό είναι ένα ταλέντο, σε σχέση με την μόδα, να είσαι ένα βήμα μπροστά, κάτι σαν έκτη αίσθηση.

Δεν μου αρέσει να ακούω ότι είμαστε ”ψωροκώσταινα”. Αντιθέτως αισθάνομαι πολύ περήφανος που είμαι Ελληνας

Ο Γιάννης Τσεκλένης έχει καταφέρει να είναι σύγχρονος με όλα αυτά που έχει δημιουργήσει, να έχει σχέση με την πραγματικότητα. Είναι μια τεράστια έμπνευση και προσωπικός φίλος. Τον θαυμάζω πολύ. Ανήκει στην κάστα των ανθρώπων που είναι ο Αρμάνι, ο Λάνγκερφελντ…. Όχι, η Ελλάδα δεν είναι μικρή, είναι πολύ μεγάλη, είναι το κέντρο του κόσμου για μένα. Από εδώ ξεκίνησε η σκέψη. Στην δουλειά μου θεωρώ ότι εξωτερικό είμαστε κι εμείς, ότι είμαστε μέσα σε έναν κύκλο πραγμάτων.

Κάθε πρωί ξυπνάω και κοιτάω να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Οραματίζομαι κι εγώ τα ρούχα μου στο κόκκινο χαλί… Ο,τι δημιουργώ εδώ, το κάνω γιατί αισθάνομαι ότι η Ελλάδα και το ελληνικό κοινό αξίζουν αυτή την μεταχείριση. Η πρωτιά στην Αμερική ήταν μια επιβράβευση αλλά δείχνει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν άξιοι που αν βρεθούν στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή, κι έχουν πίσω τους μια επαγγελματική πορεία, μπορούν να μεγαλουργήσουν. Χαίρομαι γιατί μετά τα Golden Globes, το ρούχο μου με το παντελόνι δημιούργησε τάση -από έναν Έλληνα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments