Πολιτική

Άδωνις: Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία [vid]

Άδωνις: Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Τρίτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024", Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Πρέπει να τελειώνουμε για πάντα με τον απαίσιο όρο «μπάτσος»

Την εμπιστοσύνη του για τις ικανότητες και τις αρετές της Ελληνικής Αστυνομίας εκφράζει, σε σημερινή τηλεοπτική παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ιδιαίτερα, ερωτώμενος σχετικά με την αύξηση της εγκληματικότητας που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απαντά πως «η Αστυνομία είναι πάντα στοχοποιημένη, είναι διαχρονικά στοχοποιημένη από ορισμένους κύκλους. Και πρέπει να καταλάβουμε πως υπάρχει ένας ακήρυχτος πόλεμος ανάμεσα σε ομάδες συμμοριών. Ωστόσο, έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και τις δυνατότητές της. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι στο τέλος το κράτος θα επιβληθεί, η εξουσία και οι λειτουργίες της κρατικής εξουσίας θα καταφέρουν να επιβληθούν στις δυνάμεις της παραβατικότητας και της ανομίας».

«Η Ελληνική Αστυνομία έδρασε και δρα καίρια και σε πρώτο χρόνο», τονίζει ο Άδωνις, «Και οι υπεύθυνοι του τραγικού γεγονότος που τελικά κόστισε τη ζωή στον νεαρό αστυνομικό, πρέπει να συλληφθούν οπωσδήποτε και να τιμωρηθούν παραδειγματικά, κάτι για το οποίο είμαι βέβαιος πως οι αστυνομικές δυνάμεις θα καταφέρουν να πράξουν και αυτή τη φορά».

Αναφερόμενος εν συνεχεία στη χρήση της λέξης «μπάτσος», ο υπουργός Εργασίας επισημαίνει πως «πρόκειται για απαίσιο και αποκρουστικό όρο» και ότι η «η οπαδική βία δεν έχει σχέση με την αριστερά, αλλά η αριστερά στοχοποιεί σε άλλα επίπεδα την αστυνομία. Ο κ. Φίλης χρησιμοποίησε τη λέξη «μπάτσος». Πρέπει κοινωνικά να τελειώνουμε με αυτήν την απαίσια λέξη».

Για τον Ά. Γεωργιάδη, είναι σαφές πως «η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να συνεχίσει να σέβεται τον εαυτό της και τον πολίτη. Η Ελληνική Αστυνομία είναι αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής δημοκρατικής πολιτείας. Αμείβεται από τη φορολογία των πολιτών και πρέπει να στηρίζεται από την κοινωνία, από όλους εμάς».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments