Ελλάδα

Οδυρμός στην κηδεία του 31χρονου αστυνομικού

Οδυρμός στην κηδεία του 31χρονου αστυνομικού

Πηγή Φωτογραφίας: [366135] ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ 31ΧΡΟΝΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

Παρούσα η πολιτική ηγεσία του τόπου.

Σπαραχτικές στιγμές στην κηδεία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

“Βαστάω εγώ, βαστάω. Είμαι η μάνα του Λύγγε», είπε η μητέρα τουΓιώργου Λυγγερίδη, σε συγγενή που την άγκαλιασε για να τη συλλυπηθεί, έξω από την εκκλησία και πριν ξεκινήσει η πομπή για το κοιμητήριο της Θέρμης. Εκεί γράφτηκε η τελευταία πράξη του δράματος με τους συναδέλφους του να πυροβολούν στον αέρα, να φωνάζουν «αθάνατος» και να αποθέτουν τους μπερέδες τους στον τάφο του.

Η εξόδιος ακολουθία του 31χρονου αστυνομικού, που πέθανε μετά από 20 ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ μετά το χτύπημα που δέχτηκε από φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη εψάλη στο ναό του Αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης και ήταν πάνδημη.

Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και πλήθος κόσμου, έδωσαν το παρών στην κηδεία του αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη, ενώ δεν έλειψε και η πολιτική ηγεσία της χώρας. Στην κηδεία του 31χρονου αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων εκ μέρους της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, καθώς και ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης

Από την αντιπολίτευση ήταν παρόντες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ  Σωκράτης Φάμελλος,  ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός, ενώ επίσης παραβρέθηκαν ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, ο απερχόμενος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, βουλευτές και εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας.

Περίπου στη μία το μεσημέρι έφτασε στον ιερό ναό του Αγίου Δημήτριου η σορός του 31χρονου αστυνομικού. Το φέρετρο ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία και όσοι βρίσκονταν εκεί ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Στο προαύλιο του ναού είχε παραταχθεί άγημα της ΕΛ.ΑΣ και της ΥΑΤ. Ο ενταφιασμός του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

Υπενθυμίζεται πως ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ κατέληξε στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νικαίας, έπειτα από 20 ημέρες νοσηλείας μετά τον τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα.

Στην είσοδο του ναού, το στεφάνι της γιαγιάς του, του παππού του Γιώργου, που αποχαιρετούν το εγγόνι τους, του πρωθυπουργού με το λιτό σημείωμα «με τιμή σε σεβασμό», του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη και δεκάδες στεφάνια συναδέλφων, συγγενών, φίλων και φορέων. Τιμές αποδίδει άγημα της ΕΛ.ΑΣ. ενώ τη σορό του Γιώργου Λυγγερίδη, μετέφεραν εντός του ναού στους ώμους τους, συνάδελφοί του από τη διμοιρία του στα ΜΑΤ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments