Τεχνολογία

Όταν η τέχνη της φωτογραφίας συναντά… το φεγγάρι

Όταν η τέχνη της φωτογραφίας συναντά… το φεγγάρι

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter Valerio Minato pH,Η σημερινή «Αστρονομική εικόνα της ημέρας» (APOD), ένα βραβείο που απονέμεται από τη NASA και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, προέρχεται από το Τορίνο.

Η εξαιρετική τριπλή ευθυγράμμιση στην φωτογραφία του Valerio Minato του χάρισε το διάσημο βραβείο της NASA

Η σημερινή «Αστρονομική εικόνα της ημέρας» (APOD), ένα βραβείο που απονέμεται από τη NASA και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, προέρχεται από το Τορίνο.

Όσο για το λόγο: η Βασιλική της Superga, το Monviso και η ημισέληνος, όλα στη σειρά, το ένα πίσω από το άλλο. Για 6 ολόκληρα χρόνια προσπαθούσε ο φωτογράφος Valerio Minato να πετύχει αυτό το αποτέλεσμα, όμως συνεχώς αντιμετώπιζε κακές καιρικές συνθήκες.

Ο ίδιος ο δημιουργός της φωτογραφίας, Valerio Minato, έγραψε στο Facebook: «Το πιο όμορφο δώρο, μια απέραντη χαρά».

Στον ιστότοπο «apod.nasa» η εικόνα έχει τίτλο «Cathedral, Mountain, Moon» (Καθεδρικός ναός, βουνό, φεγγάρι).

«Τέτοιες μεμονωμένες λήψεις απαιτούν σχεδιασμό. Το πρώτο βήμα είναι να συνειδητοποιήσετε ότι μια τέτοια καταπληκτική τριπλή ευθυγράμμιση λαμβάνει πράγματι χώρα. Το δεύτερο βήμα είναι να βρεθεί η καλύτερη τοποθεσία για να φωτογραφηθεί. Αλλά το τρίτο βήμα: να βρίσκεσαι εκεί ακριβώς τη σωστή στιγμή – και όταν ο ουρανός ήταν καθαρός – ήταν το δυσκολότερο, γράφει στην σελίδα της η «apod. nasa».

Ο επιμένων νικά… τελικά

Πέντε φορές μέσα σε έξι χρόνια ο φωτογράφος προσπάθησε και βρήκε άσχημο καιρό, τονίσει στην σελίδα η ΝASA.

Και συμπληρώνει γράφοντας: «Τελικά, μόλις πριν από δέκα ημέρες, ο καιρός ήταν τέλειος και ένα φωτογραφικό όνειρο πραγματοποιήθηκε. Τραβηγμένη στο Piemonte της Ιταλίας, ο καθεδρικός ναός σε πρώτο πλάνο είναι η Βασιλική της Superga, το βουνό στη μέση είναι το Monviso, και το φεγγάρι βρίσκεται στο βάθος. Εδώ, παρόλο που η δύση της Σελήνης καταγράφηκε σε φάση ημισελήνου, η έκθεση ήταν αρκετά μεγάλη ώστε το διπλά ανακλώμενο φως της Γης, που ονομάζεται λάμψη da Vinci, να φωτίσει ολόκληρη την κορυφή της Σελήνης».

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Minato – ο οποίος είναι γνωστός για τις επιβλητικές φωτογραφίες της πρωτεύουσας του Πιεμόντε – είχε επίσης δημοσιεύσει ένα «backstage» φιλμ, τα στάδια που προηγήθηκαν της λήψης, με την επιθυμία να διαδοθεί όσο το δυνατόν ευρύτερα.

«Μοιραστείτε το αν θέλετε για να με βοηθήσετε να καταστήσω σαφές ότι περιβαλλόμαστε από θαύματα ακόμη και χωρίς φωτομοντάζ ή τεχνητή νοημοσύνη», αυτό ήταν το τελικό του μήνυμα προς το κοινό.

Ποιος είναι Valerio Minato

O φωτογράφος συστήνεται στο κοινό του μέσα από την επίσημη σελίδα του γράφοντας  «γεννήθηκα στη Biella το 1981 και ξεκίνησα την προσέγγισή μου στη φωτογραφία για διασκέδαση και ως χόμπι το 2012».

Όπως αναφέρει ο ίδιος είναι αυτοδίδακτος φωτογράφος και πολλά από τα έργα του έχουν δημοσιευτεί σε διαδικτυακές εφημερίδες και εθνικές εφημερίδες της Ιταλίας, όπως η La Stampa και η Repubblica.

«Οι πρώτοι μου πειραματισμοί σε συνδυασμό με την αγάπη μου για τη πόλη του Τορίνο, με οδήγησαν στο να απαθανατίζω τα πανοράματα και τις απόψεις της πρωτεύουσας της Σαβοΐας με αυξανόμενη συχνότητα και επιτυχία», αναφέρει.

Μερικά από τα έργα του καλλιτέχνη, όπως τα δημοσιεύει ο ίδιος στην σελίδα του στο facebook:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments