Διεθνή

«Μπλακ-άουτ» στη σιδηροδρομική σύνδεση Βρετανίας-Γαλλίας: Πλημμύρισαν σήραγγες

«Μπλακ-άουτ» στη σιδηροδρομική σύνδεση Βρετανίας-Γαλλίας: Πλημμύρισαν σήραγγες

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Όλα τα σημερινά δρομολόγια των αμαξοστοιχιών Eurostar με προορισμό ή προέλευση το Λονδίνο ματαιώθηκαν, ανακοίνωσε η σιδηροδρομική εταιρεία μέσω του ιστοτόπου της.

Όλα τα σημερινά δρομολόγια των αμαξοστοιχιών Eurostar με προορισμό ή προέλευση το Λονδίνο ματαιώθηκαν, ανακοίνωσε η σιδηροδρομική εταιρεία μέσω του ιστοτόπου της.

Όλα τα σημερινά δρομολόγια των αμαξοστοιχιών Eurostar με προορισμό ή προέλευση το Λονδίνο ματαιώθηκαν, ανακοίνωσε η σιδηροδρομική εταιρεία μέσω του ιστοτόπου της.

«Εξαιτίας της πλημμύρας σε μια σήραγγα στη γραμμή υψηλής ταχύτητας κοντά στο Λονδίνο, πρέπει να ματαιώσουμε όλες τις αμαξοστοιχίες μας στη γραμμή μας από και προς το Λονδίνο το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου», ανέφερε η εταιρεία Eurostar.

Νωρίτερα, τουλάχιστον 14 σιδηροδρομικά δρομολόγια της Eurostar ακυρώθηκαν το πρωί εξαιτίας του κλεισίματος σιδηροδρομικής γραμμής κοντά στο Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε η σιδηροδρομική υπηρεσία υψηλής ταχύτητας.

Αυτές οι ακυρώσεις, που προκύπτουν εν μέσω ενός Σαββατοκύριακου με τεράστιο αριθμό μετακινήσεων λόγω των εορτών, δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις χιλιάδων επιβατών.

Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο PA, τα δρομολόγια ακυρώθηκαν λόγω πλημμύρας που σημειώθηκε σε μια σήραγγα στη νότια Αγγλία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ματαιώθηκαν συνολικά 41 δρομολόγια. Αυτό σημαίνει ότι περί τους 30.000 επιβάτες βρέθηκαν αποκλεισμένοι στο Λονδίνο, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες και το Αμστερνταμ.

Οι γραμμές που έχουν πλημμυρίσει βρίσκονται στα τούνελ κοντά στον σταθμό του Εμπσφλιτ στην νοτιοανατολική Αγγλία.

Τμήματα της Αγγλίας αντιμετωπίζουν έντονες βροχοπτώσεις τις τελευταίες ημέρες και στη νότια Αγγλία ισχύει «κίτρινη προειδοποίηση» για ισχυρούς και θυελλώδεις ανέμους.

Τηλεοπτικά πλάνα έδειχναν νερό να αναβλύζει σε μία από τις σήραγγες και να καλύπτει τις γραμμές, ενώ στο σταθμό St Pancras στο Λονδίνο, εκατοντάδες εγκλωβισμένοι επιβάτες με βαλίτσες κάθονταν περιμένοντας στην αίθουσα αναμονής.

«Καταλαβαίνουμε ότι αυτή είναι μια ζωτικής σημασίας στιγμή για να επιστρέψουν στο σπίτι τους στο τέλος της εορταστικής περιόδου και ενόψει της Πρωτοχρονιάς και υποστηρίζουμε τους πελάτες στους σταθμούς», ανέφερε η Eurostar σε ανακοίνωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments