Αθλητισμός

Ο Πήλιος προετοιμάστηκε για να έχει αναβαθμισμένο ρόλο μέσα στον Ιανουάριο

Ο Πήλιος προετοιμάστηκε για να έχει αναβαθμισμένο ρόλο μέσα στον Ιανουάριο

Πηγή Φωτογραφίας: [364998] SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΑΕΚ - ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Ο Σταύρος Πήλιος προετοιμάστηκε για να έχει αναβαθμισμένο ρόλο μέσα στον Ιανουάριο και να αρπάξει την ευκαιρία του, ωστόσο η ΑΕΚ πρέπει να είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς πιστοποιήθηκε η απουσία των Εχσάν Χατζισαφί και Μίλαντ Μοχαμάντι στην ΑΕΚ, καθώς οι δύο Ιρανοί μπακ είναι στις κλήσεις της Εθνικής τους για το Κύπελλο Εθνών Ασίας. Οι υποχρεώσεις του θα είναι μέχρι τις 23 Ιανουαρίου, ωστόσο το Ιράν έχει προοπτικές να συνεχίσει οπότε η επιστροφή του θα πάει πιο πίσω.

Έτσι ο Σταύρος Πήλιος ετοιμάζεται για να πάρει φανέλα βασικού σε αρκετά από τα επόμενα παιχνίδια (δύσκολο να το κάνει σε όλα λόγω των πολλών συνεχόμενων αγώνων) με πρώτο εξ αυτών με τον Βόλο στις 3 Ιανουαρίου στην OPAP Arena, στο πρώτο παιχνίδι που έχει να δώσει η Ένωση για το 2024. Πρόκειται μια καλή “πρόβα” για τον 23χρονο μπακ πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης, το επόμενο με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ έχει και τα παιχνίδια για το Κύπελλο Ελλάδας Betsson με τον Άρη (10 και 17 Ιανουαρίου).

Αυτή τη στιγμή άλλος “καθαρόαιμος” αριστερός οπισθοφύλακας δεν υπάρχει, επομένως ο Ματίας Αλμέιδα θα στραφεί σε μια εκ των έσω λύση για να καλύψει το “ενδεχόμενο” κενό του Πήλιου.

Φυσικά δεν αποκλείεται ο Αλμέιδα να έχει στο μυαλό του κάτι διαφορετικό πέραν των δύο, όπως ο Λάζαρος Ρότα να παίξει κι αυτός με ανάποδο πόδι.

Στάση αναμονής για τον Βίντα

Ο Ντομαγκόι Βίντα αποκόμισε ένα θλαστικό τραύμα από χτύπημα που δέχθηκε στην προπόνηση, ωστόσο η κατάστασή του θα εκτιμάται μέρα με τη μέρα. Φυσικά υπάρχει αγωνία στο στρατόπεδο της Ένωσης σε πρώτη φάση για το παιχνίδι με τον Βόλο.

Ωστόσο ο τραυματισμός του δεν είναι το ίδιο ανησυχητικός με αυτόν του Πινέδα (είχε υποστεί αντίστοιχο τραυματισμό) που έχασε τα τελευταία παιχνίδια το 2023. Σε περίπτωση που ο Κροάτης στόπερ δεν προλάβει, τα κουκιά για την Ένωση είναι μετρημένα και παρτενέρ του Κάλενς θα είναι ο Σίμος Μήτογλου.

Οι δυο τους έχουν συνυπάρξει τέσσερις φορές τη φετινή σεζόν, στο ντεμπούτο του Περουβιανό με τους κιτρινόμαυρους στη Λεωφόρο και το διπλό της ΑΕΚ, στα επόμενα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος (τη νίκη με τον Ατρόμητο και την ήττα από τον ΟΦΗ) και τελευταίο ματς αυτό με την Κηφισιά στην Καισαριανή.

Πηγή: sport24.gr//Θωμάς Τζουβάρας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments