EDITOR'S PICK

CNN: 24 μέρη για να επισκεφθείτε το 2024, τι προτείνει για Ελλάδα

CNN: 24 μέρη για να επισκεφθείτε το 2024, τι προτείνει για Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Abrolhos Islands with The Great Escape/ greatescapecruises.com.au

o 2024 μπήκε δυναμικά και σίγουρα στους στόχους μας για τη νέα χρόνια υπάρχουν πολλά ταξίδια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο παγκόσμιος τουρισμός έφτασε περίπου στο 90% των προ της πανδημίας επιπέδων το 2023 και οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν αριθμό-ρεκόρ διαβατηρίων.Και, όπως θα είδατε από το περσινό καλοκαίρι, οι δημοφιλείς προορισμοί ήταν γεμάτοι κόσμο και τα καταλύματα παρουσίασαν μεγάλη πληρότητα.

View this post on Instagram

A post shared by Abrolhos Embarcações (@abrolhosembarcacoes)

Το CNN, πιστό στην παράδοση, βρήκε τους πιο hot τουριστικούς προορισμούς, που ακόμα όμως παραμένουν ανεξερεύνητοί ή τουλάχιστον παραβλέπονται από τους κλασικούς τουριστικούς οδηγούς.

Για το 2024, λοιπόν, δείτε ποια 24 μέρη είναι ιδανικά για ταξίδια μακριά από την πολλή βαβούρα και την κοσμοσυρροή και φτιάξτε τη δική σας λίστα. Από τους προορισμούς δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει η Ελλάδα, την οποία εκπροσωπεί η Μακεδονία.

Η Μακεδονία στους ιδανικούς προορισμούς για το 2024 Η Αθήνα και τα νησιά γεμίζουν κάθε χρόνο, αλλά στη Βόρεια Ελλάδα η περιοχή της Μακεδονίας είναι σχετικά απαλλαγμένη από τον υπερτουρισμό. Σύμφωνα, ωστόσο, με το CNN, έχει όλα όσα αναζητούν οι επισκέπτες σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Αρχαιολογικούς χώρους, πόλεις με πλούσια ιστορία και παραλίες σε αφθονία.

«Αυτή ήταν η χώρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο πατέρας του, Φίλιππος Β’ της Μακεδονίας, είναι θαμμένος στη Βεργίνα, όπου ο τάφος του έχει μετατραπεί σε ένα παγκοσμίου φήμης μουσείο. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν βυζαντινά ερείπια στην πόλη της Βέροιας, στην κορυφή του λόφου, και υπέροχα οινοποιεία στους λόφους γύρω από τη Νάουσα», συνεχίζει το CNN.

«Η Θεσσαλονίκη είναι ένας γαστρονομικός κόμβος, καθώς και ένα συνονθύλευμα αρχιτεκτονικών και αρχαιολογικών εποχών. Κοντά στην πόλη βρίσκονται οι αμμώδεις παραλίες της Χαλκιδικής, προς τα σύνορα με τη Θράκη βρίσκονται αρχαιολογικά σημεία, όπως οι αρχαίοι Φίλιπποι, και η πόλη της Καβάλας, της οποίας το οθωμανικό παρελθόν είναι ορατό σε κάθε κτίριο», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Η λίστα με τους 24 ιδανικούς τουριστικούς προορισμούς για το 2024 Σούμπα, Ινδονησία Ακτή της Μαύρης Θάλασσας της Τουρκίας Τάρτου, Εσθονία Ταϊνάν, Ταϊβάν Βορειοδυτικό Μίσιγκαν Διαβαλκανική Ποδηλατική διαδρομή Κουλέμπρα, Πουέρτο Ρίκο Ανγκόλα Saint John, Νιου Μπρένσγουικ, Καναδάς Νότια Κορέα Αλβανία Xιλή Νησιά Abrolhos, Δυτική Αυστραλία Μακεδονία, Ελλάδα Παναμάς Γαλικία, Ισπανία Τα υπεράκτια νησιά της Σιγκαπούρης Μέριδα, Μεξικό Μαρόκο Πηγές γλυκού νερού της Φλόριντα Τέξας, Hill Country Φουτζάιρα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Γροιλανδία Ουζμπεκιστάν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments