Πολιτική

Άδωνις: Ο Κασσελάκης έχει παρανομήσει αν έχει δανείσει τον ΣΥΡΙΖΑ [vid]

Άδωνις: Ο Κασσελάκης έχει παρανομήσει αν έχει δανείσει τον ΣΥΡΙΖΑ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Στην υπενθύμιση ότι η υφιστάμενη νομοθεσία δεν επιτρέπει στον κ. Κασσελάκη να δανείζει το κόμμα του με τα υψηλά ποσά που δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες ημέρες, προβαίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όχι σε σχέσεις εξάρτησης ανάμεσα σε κόμματα και πλούσιους ιδιώτες

Στην υπενθύμιση ότι η υφιστάμενη νομοθεσία δεν επιτρέπει στον κ. Κασσελάκη να δανείζει το κόμμα του με τα υψηλά ποσά που δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες ημέρες, προβαίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ιδιαίτερα, ερωτώμενος για το λεγόμενο «δάνειο Κασσελάκη» στον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απαντά πως «το βασικό πρόβλημα του κ. Στέφανου Κασσελάκη είναι ότι δεν έχει καταλάβει τον πολιτικό του ρόλο. Ο κύριος Κασσελάκης σε διακοπές βρισκόταν και ήρθε και πήρε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως η θέση του ως αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπαγορεύει ορισμένα όρια. Αν έχει δανείσει το κόμμα, έχει παραβιάσει το νόμο. Η ιδιωτική δανειοδότηση σε κόμμα απαγορεύεται. Ο νόμος δεν θέλει σχέσεις εξάρτησης ανάμεσα σε πολιτικά κόμματα και σε εύπορους ιδιώτες».

Αναφερόμενος εν συνεχεία στο ξεπάγωμα των τριετιών, ο Ά. Γεωργιάδης επισημαίνει ότι «το ξεπάγωμα των τριετιών αφορά πάνω από 1 εκατομμύριο εργαζομένους. Στην παρούσα φάση, για το 2024, αφορά σε 100.000 εργαζομένους. Και αν κάποιος εργαζόμενος έχει δει αυξήσεις στο μισθό του, έχουμε συμψηφισμό, συμψηφίζονται. Το ξεπάγωμα των τριετιών δεν έχει εθελοντικό χαρακτήρα, αλλά είναι υποχρεωτικό για τους εργοδότες. Αν υπάρχει άρνηση, επιβάλλονται πρόστιμα και ο εργαζόμενος μπορεί να κινηθεί θεσμικά. Θεωρείται  μη καταβολή μισθοδοσίας».

Μιλώντας ακόμη για την ανεργία, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τονίζει πως «το 2023 ήταν μια χρονιά – σταθμός στον αγώνα κατά της ανεργίας. Η ανεργία έπεσε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια κάτω από το 10%. Και σύμφωνα με τα στοιχεία που αναρτώνται στην Εργάνη, τα νέα είναι πολύ ευχάριστα, αν και δεν μπορώ να προβώ σε δημοσιοποίηση των στοιχείων, τα οποία προορίζονται για την ΕΛΣΤΑΤ. Η οικονομία μας πηγαίνει πολύ καλά και οι προσπάθειές μας κατά της ανεργίας ευδοκιμούν. Για παράδειγμα, η τουριστική μας βιομηχανία σχεδόν δεν σταμάτησε τον περασμένο χρόνο».

Τέλος, αναφερόμενος στην εργασιακή κινητικότητα, ο Άδωνις υπογραμμίζει πως «είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με την Μολδαβία, τη Γεωργία και την Ινδία. Σε λιγότερο προχωρημένες συζητήσεις είμαστε με το Βιετνάμ, με τις Φιλιππίνες και με την Αρμενία. Για τις τρεις πρώτες  ο στόχος είναι να περάσουμε από τη Βουλή τη σχετική συμφωνία στους πρώτους μήνες του 2024».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments