Nέα της αγοράς

Ιταλία: Σχέδιο ύψους 1 δισ. δολαρίων για στήριξη της ηλεκτροκίνησης

Ιταλία: Σχέδιο ύψους 1 δισ. δολαρίων για στήριξη της ηλεκτροκίνησης

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Ένα σχέδιο ύψους 1 δισ. δολαρίων προς ενθάρρυνση των πολιτών να αντικαταστήσουν τα βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα οχήματα με EVs επεξεργάζεται η ιταλική κυβέρνηση

Ένα σχέδιο ύψους 1 δισ. δολαρίων προς ενθάρρυνση των πολιτών να αντικαταστήσουν τα βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα οχήματα με EVs επεξεργάζεται η ιταλική κυβέρνηση

Ένα σχέδιο ύψους 1 δισ. δολαρίων προς ενθάρρυνση των πολιτών να αντικαταστήσουν τα βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα οχήματα με EVs επεξεργάζεται η ιταλική κυβέρνηση.

Το πακέτο, το οποίο σύμφωνα με το Bloomberg συζητείται από το υπουργείο Βιομηχανίας, θα περιλαμβάνει οικονομικά κίνητρα αξίας έως και 13.750 ευρώ ώστε να επιτραπεί στους πολίτες με ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο από 30.000 ευρώ να εγκαταλείψουν τα οχήματα με κινητήρα Euro 2, τα οποία είναι ηλικίας άνω των 20 ετών, και να αγοράσουν νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το σχέδιο και ο στόχος

Ο στόχος, σύμφωνα με το έγγραφο, είναι «να αλλάξει ο στόλος των οχημάτων της Ιταλίας, ο οποίος είναι ένας από τους παλαιότερους στην Ευρώπη, με τουλάχιστον 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα [με κινητήρες] Euro 3» ή οχήματα νεότερης τεχνολογίας. Το σχέδιο θα στήριζε επίσης «τις οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και την αγορά αυτοκινήτων που κατασκευάζονται στη χώρα».

Το σχέδιο θα παρουσιαστεί σε συνάντηση με εκπροσώπους του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας την 1η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Βιομηχανίας.

Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ιταλία αυξήθηκαν κατά 19% το 2023 σε περίπου 1,57 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη (2 Ιανουαρίου). Το μερίδιο αγοράς EV της Ιταλίας είναι χαμηλότερο από ό,τι σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.

Προκλήσεις για την Ευρώπη

Όπως σημειώνει το Bloomberg, μετά από χρόνια αλματώδους αύξησης των πωλήσεων η εξάπλωση των ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη έχει αρχίσει να επιβραδύνεται.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναλυτές της Citi επισήμαναν στο οικονομικό πρακτορείο ότι η ΕΕ είναι απίθανο να επιτύχει τους στόχους της αναφορικά με την διείσδυση των ηλεκτρικών οχημάτων στην ήπειρο ως το τέλος της δεκαετίας, εκτός και αν το μπλοκ βελτιώσει τη βιομηχανική του πολιτική και οι αυτοκινητοβιομηχανία θέσουν σε κυκλοφορία φθηνότερα ηλεκτρικά οχήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments