Πολιτική

Μίνι ανασχηματισμός προ των πυλών

Μίνι ανασχηματισμός προ των πυλών

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Ζήτημα χρόνου οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Θέμα ωρών είναι η ανακοίνωση νέου κυβερνητικού σχήματος. Στόχος, με βάση τις έως τώρα πληροφορίες, είναι να διορθωθούν δυσλειτουργίες, αλλά και να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.

Στις 6μμ. αναμένεται η σχετική ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Παύλο Μαρινάκη.

Πιο συγκεκριμένα, η φημολογία εντάθηκε από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει προγραμματίσει κάποια δραστηριότητα μέχρι και την Παρασκευή, οπότε και θα αναχωρήσει για τις Αιγές για να εγκαινιάσει την αναστήλωση του ανακτόρου του Φιλίππου του Β’ και εν συνεχεία θα μεταβεί οικογενειακώς στα Χανιά για τα Θεοφάνια.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες για τις επικείμενες αλλαγές,  ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης θα μετακινηθεί από το υπουργείο Υγείας στο Προστασίας του Πολίτη, στη θέση του Γιάννη Οικονόμου, ενώ στο Υγείας αναμένεται να μετακινηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης– υπουργείο στο οποίο είχε θητεύσει και κατά το παρελθόν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο ο Γιάννης Οικονόμου, όσο και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος θα τεθούν εκτός κυβέρνησης.

Γρίφος, εντούτοις, παραμένει το πρόσωπο που θα αναλάβει τα υπουργικά καθήκοντα στο Εργασίας από τον Άδωνι Γεωργιάδη. Το πρόσωπο που συγκεντρώνει αυτή την ώρα τις περισσότερες πιθανότητες είναι ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, όμως τα ευρωπαϊκά καθήκοντα που επρόκειτο να αναλάβει ίσως εμποδίσουν τελικά την υπουργοποίησή του. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρουσόπουλος βρίσκεται ένα βήμα πριν από την εκλογή του στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης- η οριστική απόφαση αναμενόταν να ληφθεί στις 22 Ιανουαρίου στη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. 

Για το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχει ακουστεί και το όνομα της κ. Δόμνας Μιχαηλίδου.
Σημαντικές πιθανότητες για την ανάληψη του εν λόγω υπουργείου συγκεντρώνει το όνομα του κ. Κώστα Τσιάρα, ενώ υπάρχει και το σενάριο της αναβάθμισης του υφυπουργού κ. Βασίλη Σπανάκη.
Σε περίπτωση επιβεβαίωσης των πληροφοριών, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης θα αναλάβει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για πέμπτη φορά στην πολιτική σταδιοδρομία του.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης,  μέχρι σήμερα υπουργός Υγείας φαίνεται ότι θα είναι το πρόσωπο-κλειδί στον ανασχηματισμό που ανακοινώνεται από ώρα σε ώρα. Το όνομα του κορυφαίου πολιτικού στελέχους και βουλευτή Δυτικής Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας έχει συνδεθεί με την εξάρθρωση τριών από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις που έδρασαν στην Ελλάδα.
Πρόκειται για την 17 Νοέμβρη, τον Επαναστατικό Λαικό Αγώνα και τον Επαναστατικό Αγώνα. Η τόνωση του αισθήματος ασφάλειας για τον κάθε πολίτη αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την οποία καλείται να κάνει πράξη ο κ. Χρυσοχοΐδης με άμεσες πρωτοβουλίες.
Επισημαίνεται ότι οι πρωθυπουργικές αποφάσεις αναμένονται να ανακοινωθούν σύντομα, δεδομένου και του γεγονότος ότι το προσεχές υπουργικό συμβούλιο, όρος ταυτόσημος με την κυβέρνηση, πρόκειται να συνέλθει εντός επτά ημερών.
Σημειώνουμε επίσης πως από το περιβάλλον του πρωθυπουργού προτιμότερος είναι ο όρος στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις. Αυτή η προτίμηση έναντι του παραδοσιακού όρου “ανασχηματισμός” απορρέει από τον περιορισμένο αριθμό αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα.
Σε κάθε περίπτωση, κρίσιμες θεωρούνται οι αμέσως επόμενες ώρες ως προς την ανακοίνωση των πρωθυπουργικών προθέσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments