Ελλάδα

Γιατί φημίζονται τα Τρίκαλα;

Γιατί φημίζονται τα Τρίκαλα;

Πηγή Φωτογραφίας: FACEBOOK/DNA Travel Greece

Τι να δεις και τι να κάνεις στα Τρίκαλα

Τα Τρίκαλα είναι ο Μύλος των Ξωτικών για ένα μήνα, την περίοδο των γιορτών του Χριστουγέννων, και μια πόλη με διαφορετικό αέρα για ολόκληρο το χρόνο. Η πρώτη εικόνα που αποκομίζει ο ταξιδιώτης που επισκέπτεται τα Τρίκαλα – αν πηγαίνει για πρώτη φορά, ίσως υπολείπεται της φήμης που τα συνοδεύουν. Όταν όμως τακτοποιηθεί στο κατάλυμά του και βγει τον πρώτο περίπατο στο κέντρο της πόλης, αρχίζουν να ξεδιπλώνονται μπροστά του οι αρετές του τόπου. Τόσο ανθρώπινες και απλές που σε κάνουν να ζηλεύεις μια καθημερινότητα – όπως έπρεπε να είναι.

View this post on Instagram

A post shared by Trikala Photos (@trikala_photos)

Όπου κι αν αποφασίσεις να μείνεις, το κέντρο της πόλης σε καλεί. Η πρώτη γνωριμία με τον ποταμό Ληθαίο θα σου αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Μετά τις φωτογραφίες, το αναγνωριστικό περπάτημα στους μεγάλους και κεντρικούς πεζόδρομους θα είναι μάλλον το δεύτερο που θα κάνεις. Μέχρι όμως να φτάσεις στο ποτάμι και κατά τη διάρκεια της βόλτας σου, θα αρχίσεις ήδη να νιώθεις το ρόλο που διαδραματίζει το ποδήλατο στους κατοίκους των Τρικάλων. Και δε αναφερόμαστε μόνο στις νεαρές ηλικίες αλλά σε όλους. Οικογενειακές ποδηλατάδες, δίτροχα με το συμπληρωματικό κάθισμα για μωρό, τρόπος μετακίνησης και για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Για να συμβεί αυτό και οι πολίτες να υιοθετήσουν το συγκεκριμένο τρόπο ζωής, υπάρχουν και οι βασικές υποδομές στην πόλη. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα καταστήματα που πωλούν και επισκευάζουν ποδήλατα αλλά στους ποδηλατόδρομους. Μαζί με το χώρο όπου επιτρέπεται η ασφαλής οδήγηση για τον ποδηλάτη, φαίνεται πως ολόκληρη η πόλη έχει αλλάξει οδηγική κουλτούρα. Έχουμε βρεθεί σε αρκετές μεγάλες πόλεις της Ελλάδας αλλά αυτό που συναντήσαμε στα Τρίκαλα, ήταν κάτι το αξεπέραστο: Οι οδηγοί σταματούν στις διαβάσεις! Πατάνε φρένο και περιμένουν με σεβασμό τον πεζό να διασχίσει το δρόμο. Και δεν κορνάρουν τα οχήματα που ακολουθούν. Ο,τι δηλαδή συμβαίνει στην Ευρώπη. Όταν όμως το προφανές γίνεται σημείο αναφοράς, σημαίνει πως πρέπει ν’ αλλάξουν πολλά ώστε να βρεθούμε στο σημείο. Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες γίναμε μάρτυρες ενός πραγματικού μοναδικού περαστικού. Τροχονόμος που ρύθμιζε την κυκλοφορία, για να αποσυμφορηθεί κεντρικός δρόμος, ζήτησε για μερικά δευτερόλεπτα από τους πεζούς να περιμένουν στη διάβαση και άναψε «πράσινο» στα αυτοκίνητα που περίμεναν υπομονετικά τον κόσμο να περάσει το δρόμο. Απίστευτη εικόνα για τα ελληνικά δεδομένα; Απίστευτη!

Τι να δεις και τι να κάνεις στα Τρίκαλα

Τι μπορείς να κάνεις σε ένα ταξίδι στα Τρίκαλα. Εκτός από τις απολαυστικές βόλτες στο ποτάμι και τις δεκατρείς γέφυρες που δίνουν μια εντελώς διαφορετική νότα στην πόλη, μην ξεχάσεις να επισκεφθείς την παλιά Πόλη και αναφερόμαστε στις γραφικές συνοικίες Βαρούσι και παλιά Μανάβικα.

Επίσης, αξίζει να φτιάξεις το πρόγραμμά σου ώστε να περάσεις κάποιες ώρες στο το βυζαντινό κάστρο, στη βόρεια πλευρά της πόλης. Πριν την περάσεις την πύλη του κάστρου, η είσοδος είναι δωρεάν, υπάρχει ένα μεγάλο καφέ που θα πιεις το ρόφημά σου απολαμβάνοντας τη θέα. Για περισσότερες πληροφορίες, εμπιστέψου τον αναλυτικό οδηγό για ένα ταξίδι στα Τρίκαλα, στην πιο «έξυπνη» τεχνολογικά πόλη της Ελλάδας. Και αν αναρωτιέσαι τι θα φας και πού θα το βρεις, να ξέρεις πως η ίδια η πόλη θα σου δώσει τις απαντήσεις που ψάχνεις. Σε μια ακτίνα 300-400 μέτρων από την κεντρική πλατεία, θα βρεις δεκάδες μαγαζιά στα πλακόστρωτα για να γευτείς ό,τι πιάτα επιθυμείς. Το κρέας και τα τοπικά λουκάνικα έχουν την τιμητική τους αλλά δεν είναι τα μόνα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσεις. Περιποιημένες ταβέρνες θα βρεις και σε πιο μακρινή απόσταση. Εμπιστέψου τη μύτη σου και το ένστικτο σου! Θα περάσεις όμορφα από κάθε άποψη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments