Αθλητισμός

ΑΕΚ: Γιατί ο Πήλιος απέσπασε τα θετικά σχόλια του Αλμέιδα

ΑΕΚ: Γιατί ο Πήλιος απέσπασε τα θετικά σχόλια του Αλμέιδα

Πηγή Φωτογραφίας: [366204] SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΑΕΚ - ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Ο Έλληνας μπακ δείχνει έτοιμος για μια σειρά αγώνων (και ντέρμπι) που θα πάρει φανέλα βασικού.

Η ΑΕΚ έκανε ποδαρικό στη νέα χρονιά με τριάρα επί του Βόλου και μετά το άσχημο κλείσιμο του 2023 ο Ματίας Αλμέιδα έχει πολλούς λόγους να είναι ικανοποιημένος ενόψει και των ντέρμπι που ακολουθούν για τη Stoiximan Super League και το Κύπελλο Ελλάδας Betsson.

Η φαρέτρα του Αργεντινού κόουτς γέμισε λόγω των επιστροφών, ο Λιβάι Γκαρσία σκόραρε για πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι, ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς έκανε ίσως το καλύτερο του φετινό παιχνίδι στο πρωτάθλημα (παρότι δεν είχε γκολ ή ασίστ) και ο Στάνκοβιτς κράτησε όρθια την ΑΕΚ όταν χρειάστηκε.

Η εμφάνιση του Σταύρου Πήλιου ήταν όμως η πιο σημαντική της χθεσινής (03/01) βραδιάς. Ο 23χρονος μπακ έπαιξε για πρώτη φορά βασικός με την Ένωση και ήταν θετικός, δείχνοντας έτοιμος να καλύψει το κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας που άφησαν οι Χατζισαφί – Μοχαμάντι. Έτσι το είδε και ο Αλμέιδα που δήλωσε ότι έκανε καλό παιχνίδι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΑΕΚ ATHENS FC (@aekfc_official)

Ο Πήλιος έκλεισε το παιχνίδι έχοντας 67 ενέργειες με την μπάλα, με τους Βίντα και Κάλενς να είναι οι μόνοι με περισσότερες ενέργειες. Συνολικά είχε 29/35 εύστοχες πάσες, όντας αρκετά εύστοχος στις κοντινές πάσες, όχι όμως στις μακρινές μπαλιές που είχε 2/6 εύστοχες.

Στο ανασταλτικό κομμάτι ο Πήλιος έδωσε 12 μονομαχίες και κέρδισε τις έξι εξ αυτών και ανέκτησε τρεις φορές την κατοχή της μπάλας για την ΑΕΚ, ενώ καθάρισε τέσσερις φορές με απομάκρυνση από την άμυνα, επικίνδυνες καταστάσεις που προσπάθησε να δημιουργήσει ο Βόλος.

Τέλος ο Πήλιος δε δίστασε να εκτελέσει δύο φορές την αντίπαλη εστία εκτός περιοχής, όμως η κατάληξή τους δεν ήταν η επιθυμητή. Αυτά ήταν μερικά από τα νούμερα μιας θετικής πρώτης γεμάτης παράστασης του 23χρονου αμυντικού, ο οποίος μέχρι πρότινος είχε δύο συμμετοχές ως αλλαγή, ενώ είχε γεμάτες συμμετοχές και με τη Β’ ομάδα στην οποία ξεχώρισε.

Ο Πήλιος έδειξε στην πρώτη του γεμάτη συμμετοχή ότι μπορεί να προσφέρει στην ΑΕΚ και να καλύψει το κενό των Χατζισαφί – Μοχαμάντι. Απέφυγε το “πατατράκ” της πρεμιέρας όπως έγινε με τον Χρυσόπουλο στο ματς με τον Πανσερραϊκό και δείχνει ότι μπορεί να βελτιωθεί και να σταθεί επαρκώς στα ντέρμπι που ακολουθούν με πρώτο το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Με τον Βόλο έδειξε ότι δικαιούται φανέλα βασικού στο κυριακάτικο ντέρμπι και λογικά θα την πάρει.

Πηγή: sport24.gr//Θωμάς Τζουβάρας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments