Γεωπολιτικά

Ουκρανία: Καταρρίψαμε 21 drones που εξαπέλυσε η Ρωσία

Ουκρανία: Καταρρίψαμε 21 drones που εξαπέλυσε η Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου,Συνολικά 21 από 29 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) Sahed που εξαπέλυσε η Ρωσία στη διάρκεια της νύχτας, κατέρριψαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πολεμική αεροπορία του Κιέβου η οποία σημείωσε πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει σε αυτό το στάδιο τη χρήση από τη Ρωσία βορειοκορεατικών πυραύλων, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας, τα drones καταρρίφθηκαν σε έξι περιοχές στη νότια, κεντρική και δυτική Ουκρανία. Η πλειονότητα αυτών καταρρίφθηκε από κινητές διμοιρίες αντι-drones.

Συνολικά 21 από 29 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) Sahed που εξαπέλυσε η Ρωσία στη διάρκεια της νύχτας, κατέρριψαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πολεμική αεροπορία του Κιέβου η οποία σημείωσε πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει σε αυτό το στάδιο τη χρήση από τη Ρωσία βορειοκορεατικών πυραύλων, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας, τα drones καταρρίφθηκαν σε έξι περιοχές στη νότια, κεντρική και δυτική Ουκρανία. Η πλειονότητα αυτών καταρρίφθηκε από κινητές διμοιρίες αντι-drones.

Η ουκρανική ΠΑ δήλωσε επίσης ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει σε αυτό το στάδιο τη χρήση από τη Ρωσία βορειοκορεατικών πυραύλων, την επομένη των κατηγοριών αυτών που διατύπωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

«Σε αυτό το στάδιο, δεν έχουμε πληροφορίες για τη χρήση τέτοιων πυραύλων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν μια τέτοια δήλωση, ειδικοί θα μελετήσουν τα συντρίμμια (των πυραύλων) και θα μπορέσουμε στη συνέχεια να πούμε αν είναι αυτή η περίπτωση ή όχι. Δεν μπορώ ακόμη να επιβεβαιώσω», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΠΑ, Ιούρι Ίγκνατ, στην ουκρανική τηλεόραση.

Οι ΗΠΑ, η χώρα που παρέχει τη μεγαλύτερη στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη προς το Κίεβο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής πριν από σχεδόν δύο χρόνια, δήλωσαν χθες, Πέμπτη, πως οι πύραυλοι που προμήθευσε η Πιονγκγιάνγκ τη Μόσχα χρησιμοποιήθηκαν κατά τις πρόσφατες ρωσικές μαζικές επιθέσεις εναντίον της Ουκρανίας.

«Οι πληροφορίες μας λένε πως η Βόρεια Κορέα έδωσε πρόσφατα στη Ρωσία συστήματα εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων και πολλούς βαλλιστικούς πυραύλους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, Τζον Κίρμπι.

Ο αξιωματούχος δήλωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τουλάχιστον έναν τέτοιο πύραυλο στις 30 Δεκεμβρίου, ο οποίος συνετρίβη σε ένα χωράφι στην περιοχή Ζαπορίζια (νότια), και πολλούς άλλους στις 2 Ιανουαρίου, στη διάρκεια μιας νέας μαζικής επίθεσης που προκάλεσε έξι θανάτους στο Κίεβο, στα περίχωρά του και στο Χάρκοβο (ανατολικά).

Σήμερα ο κυβερνήτης του Χαρκόβου, Όλεχ Σινεχούμποφ, δήλωσε πως η Ρωσία έπληξε την περιοχή με πυραύλους που δεν ήταν ρωσικής κατασκευής, όπως μετέδωσε το ουκρανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Suspline.

«Διενεργούμε τις απαραίτητες εξετάσεις. Θα πω για την ώρα πως τα διακριτικά σήματα έχουν διαγραφεί από αυτούς τους πυραύλους, αλλά απ’ ό,τι βλέπουμε η χώρα που τους παρήγαγε δεν είναι η Ρωσική Ομοσπονδία», είπε ο Σινεχούμποφ, σύμφωνα πάντα με το Suspline.

Η Ρωσία έχει επιταχύνει την επαναπροσέγγιση με τη Βόρεια Κορέα από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία.

Τον Σεπτέμβριο του 2023, ο Κιμ Γιονγκ Ουν μετέβη στη ρωσική Άπω Ανατολή όπου συνάντησε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, μια προσέγγιση που είδαν με κακό μάτι η Ουάσινγκτον και οι ευρωπαϊκές χώρες.

Η Βόρεια Κορέα είχε ήδη κατηγορηθεί ότι προμήθευσε τη Ρωσία με πάνω από ένα εκατομμύριο οβίδες πυροβολικού που προορίζονταν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments