Πολιτική

Η ΝΔ καταρτίζει το ευρωψηφοδέλτιό της

Η ΝΔ καταρτίζει το ευρωψηφοδέλτιό της

Πηγή Φωτογραφίας: [352567] 14ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ. / 1η ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Επίκειται συνάντηση του πρωθυπουργού με τον ευρωβουλευτή κ. Βαγγέλη Μειμαράκη.

Mετά τις αιφνιδιαστικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα στα υπουργείς Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Υγείας , ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανασύρει από το συρτάρι του όλες τις εισηγήσεις με τα ονόματα για την γαλάζια ευρωλίστα.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για την τελευταία εκκρεμότητα πριν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου και ακολουθεί την απόφαση του πρωθυπουργού να εφαρμόσει σύστημα σταυρού και όχι λίστας, να έχει ένα ψηφοδέλτιο για όλη την Ελλάδα και να επιτρέψει για πρώτη φορά την επιστολική ψήφο για όλους τους ψηφοφόρους, εντός και εκτός Ελλάδας.

Με βάση αξιόπιστες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είχε πρόσφατα επικοινωνία με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ, και συμφώνησε να τον συναντήσει προσωπικά αμέσως μετά τις γιορτές. Άρχισε λοιπόν η αντίστροφη μέτρηση για τις τελικές του επιλογές, από τη στιγμή όπου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, έως τα τέλη Μαρτίου του νέου έτους, τα κόμματα θα πρέπει να έχουν καταλήξει στα πρόσωπα που θα υποστηρίξουν, στις 20 Απριλίου θα κατατεθούν επισήμως τα ψηφοδέλτια και στις 25 Απριλίου θα ανακηρυχθούν οι συνδυασμοί.

Πηγές προσκείμενες στο πρωθυπουργικό γραφείο επιβεβαιώνουν ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του πρώην υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, προκειμένου ο τελευταίος να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής. Ο κ. Κοντοζαμάνης παρακολούθησε την παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων των νοσοκομείων που διοργάνωσε το ΙΟΒΕ πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, άλλος ένας πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται κοντά στη γαλάζια ευρωλίστα. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία συνεργάστηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, αποτελεί μια επιλογή για περαιτέρω διείσδυση στον λεγόμενο κεντρώο πολιτικό χώρο. Ήδη “σίγουροι” είναι ο Δημήτρης Τσιόδρας, επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο γαλάζιος ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης και οι νυν ευρωβουλευτές Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Στέλιος Κυμπουρόπουλος, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει την πρώτη τους θητεία.

Παραμένει αίνιγμα ποια θα είναι η τελική απόφαση που θα λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους υπόλοιπους νυν ευρωβουλευτές και αν όλοι ή κάποιοι από αυτούς θα είναι εκ νέου υποψήφιοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments