Πολιτική

Νίκος Παπανδρέου: Ζητούμενο στις ευρωεκλογές είναι η μεγάλη συμμετοχή

Νίκος Παπανδρέου: Ζητούμενο στις ευρωεκλογές είναι η μεγάλη συμμετοχή

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η μεγάλη συμμετοχή στις ευρωεκλογές είναι το ζητούμενο, τονίζει ο ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου

Η μεγάλη συμμετοχή στις ευρωεκλογές είναι το ζητούμενο, τονίζει ο ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου. «Θετικό και προοδευτικό πρόσημο στις ευρωεκλογές με ζητούμενο τη μεγάλη συμμετοχή ασχέτως κομμάτων» όπως δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Το αντιδραστικό, όπως προτιμώ να λέω αντί για άκρα Δεξιά και όσους φοβούνται την Ευρώπη, δεν θέλει το προοδευτικό εγχείρημα ώστε να προχωρήσει το σωστό Κοινωνικό Συμβόλαιο στην Ευρώπη. Είδαμε στην Ολλανδία ότι επικράτησε η ακροδεξιός και η δημοκρατία τον απέβαλε. Εμείς απαντάμε χωρίς ταμπέλες, για μια πιο προοδευτική Ευρώπη», προσέθεσε ο Ν. Παπανδρέου.

Ο Νίκος Παπανδρέου αναφέρθηκε ενδεικτικά στους «τρεις μήνες απουσίας της Ευρώπης» από τς εξελίξεις στη Γάζα και τόνισε ότι πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να λειτουργεί πιο καλά.

Σχετικά με την κλιματική κρίση, ο Νίκος Παπανδρέου αναφέρθηκε στην Πράσινη Συμφωνία «που προβλέπει από καθαρές παραλίες μέχρι προστασία των μελισσών και αποκατάσταση των δασών», επισημαίνοντας ότι την «έσπρωξαν» οι προοδευτικοί.

Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση, τόνισε, αναφέροντας ενδεικτικά ότι οι συμφωνίες πράσινης ανάπτυξης ψηφίστηκαν τον Δεκέμβριο του 2023 και θα εφαρμοστούν το 2026.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments